Η Χίλαρι Κλίντον θέλει να κλείσει τα μισά σχολεία στις ΗΠΑ

Η Χίλαρι Κλίντον θέλει να κλείσει τα μισά σχολεία στις ΗΠΑ

Η υποψήφια για την αμερικανική προεδρία θεωρεί πως το 50% των σχολικών συγκροτημάτων στη χώρα δεν προσφέρει το απαιτούμενο επίπεδο υπηρεσιών

Η Χίλαρι Κλίντον θέλει να κλείσει τα μισά σχολεία στις ΗΠΑ
Ριζοσπαστικές κινήσεις για τη βελτίωση του επιπέδου της παιδείας και ειδικότερα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους μαθητές, φαίνεται πως προγραμματίζει η Χίλαρι Κλίντον. Σε ομιλία της ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, η υποψήφια με τους Δημοκρατικούς δήλωσε πως είναι διατεθειμένη να κλείσει τα μισά σχολεία στη χώρα, καθώς ξεπερνούν το μέσο όρο του επιπέδου παροχής υπηρεσιών προς τους μαθητές.

Η Χίλαρι Κλίντον παραδέχθηκε πως είναι πρόθυμη να κλείσουν αρκετά δημόσια σχολεία, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση στην παιδεία της χώρας. Κατά την περιοδεία της στην Κεότα της Αϊόβα, τόνισε ότι τα σχολικά συγκροτήματα που περιηγήθηκε ξεπερνούσαν το μέσο όρο και συμπλήρωσε πως δεν θα αφήσει κανένα σχολείο ανοικτό, αν δεν υπερβαίνει το μέσο όρο που έχει τεθεί ως μίνιμουμ επίπεδο παροχής υπηρεσιών.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, η Χίλαρι Κλίντον δεν διευκρίνισε με ποια κριτήρια μέτρησης και ποιο σύστημα χρησιμοποιεί για να αποδώσει το «μέσο όρο» που ανέφερε, καθώς και ποια θα είναι η τύχη των καθηγητών και των μαθητών των σχολείων που σκοπεύει να κλείσει.

Κλείσιμο
«Αν τα σχολεία δεν κάνουν καλή δουλειά, τότε δεν είναι κατάλληλα για τα παιδιά», πρόσθεσε στην ομιλία της η υποψήφια πρόεδρος, προκαλώντας ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης