Το βίντεο που σόκαρε την Ισπανία: 17χρονος γρονθοκόπησε τον Ραχόι

Το βίντεο που σόκαρε την Ισπανία: 17χρονος γρονθοκόπησε τον Ραχόι

Ο έφηβος πλησίασε τον απερχόμενο πρωθυπουργό για να φωτογραφηθεί -υποτίθεται- μαζί του και του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο - Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο ανήλικος είναι φανατικός οπαδός τοπικής ομάδας της Γαλικίας - Μετά τη σύλληψή του φέρεται να είπε πως είναι χαρούμενος και ότι θα το έκανε ξανά


Το βίντεο που σόκαρε την Ισπανία: 17χρονος γρονθοκόπησε τον Ραχόι
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής στην Ισπανία, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι ξυλοκοπήθηκε από νεαρό έφηβο στην πόλη της Ποντεβέδρα.

Ο Ισπανός πολιτικός βρισκόταν στη γενέτειρά του τη Γαλικία, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί για να μιλήσει στους συμπολίτες του και να τους παρουσιάσει τις θέσεις του και την πολιτική που θα ακολουθήσει στο ενδεχόμενο επανεκλογής του. 

Κι ενώ βρισκόταν ανάμεσα στο πλήθος, ένας 17χρονος νεαρός τον πλησίασε με την πρόφαση ότι ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί του  και τον χτύπησε με μπουνιά στο πρόσωπο, προκαλώντας τραύμα στον 60χρονο Ραχόι. 

Κλείσιμο
Φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνει τον απερχόμενο πρωθυπουργό με ένα κατακόκκινο σημάδι στο πρόσωπό του. 


Η αστυνομία στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι ο έφηβος συνελήφθη, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας συνέχισε κανονικά το πρόγραμμα της περιοδείας του. 

Αργότερα έστειλε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter με το οποίο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όσους εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του και τους καθησύχασε.

«Είμαι καλά και κατευθύνομαι προς μια συγκέντρωση στην Λα Κορούνια» έγραψε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν και οι αντίπαλοι του Μαριάνο Ραχόι, όπως επισήμανε το κόμμα των Πολιτών (Ciudadanos).

Τα στοιχεία του 17χρονου δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα. Το προφίλ του πάντως σκιαγραφούν τα ισπανικά Μέσα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο ανήλικος είναι φανατικός οπαδός της τοπικής ομάδας. Μάλιστα, δραστηριοποιείται στη «Νεολαία Γκάρνετ», η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε απασχολήσει τις Αρχές για κρούσματα βίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες των Ισπανών από την Αστυνομία της Γαλικίας, ο 17χρονος δηλώνει αμετανόητος για την πράξη του. Μετά τη σύλληψή του φέρεται να είπε πως είναι χαρούμενος και ότι θα το έκανε ξανά.

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές, ωστόσο εκτιμάται πως μπορεί να μην καταφέρει να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει από το 2011.

Η στιγμή που συλλαμβάνουν τον 17χρονο που γρονθοκόπησε τον Μαριάνο Ραχόι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης