LIVE

Κορωνοϊός

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων από τον Αυστριακό ΥΠΕΞ

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για τη φύλαξη των συνόρων από τον Αυστριακό ΥΠΕΞ

Κατανοώ ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διασφαλίσει μόνη της τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ωστόσο δεν κατανοώ γιατί η Ελλάδα δεν αφήνει να βοηθηθεί, τόνισε ο κ. Κουρτς - Σε πρόσφατη συνέντευξή του διαμήνυε πως «δεν μπορεί να στηρίζουμε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ» χωρίς να απαιτούμε να συνεισφέρει στην κρίση του ασύλου

Υπέρ της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εθνική κυριαρχία για το θέμα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τάχθηκε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης Σεμπάστιαν Κουρτς (του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος) σε δηλώσεις του πριν από το σημερινό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική απέναντι στην Ελλάδα.

Έχει πλήρη κατανόηση πως η Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να το καταφέρει μόνη της (σ.σ.: τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων), ωστόσο δεν έχει «καμία κατανόηση για το ότι η Ελλάδα δεν αφήνει να βοηθηθεί», τόνισε ο κ. Κουρτς.

Προσέθεσε δε, πως η αναμενόμενη συμφωνία για ένα σχέδιο προστασίας των εξωτερικών συνόρων αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στο ότι η ΕΕ θα έχει περισσότερες δυνατότητες να ορίζει στους Έλληνες ότι θα πρέπει να δέχονται να βοηθηθούν. «Είναι ένα τελείως κεντρικό βήμα, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την Ευρώπη μας χωρίς σύνορα στο εσωτερικό της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, οι χώρες-μέλη της ΕΕ είχαν για πάρα πολύ χρόνο φόβους να αντιδράσουν απάνθρωπα, γι’ αυτό η ΕΕ παραμέλησε επί μακρόν την υλοποίηση της συνοριακής διασφάλισης στα εξωτερικά της σύνορα και ενόσω αυτό δεν αποκαθίσταται, είναι αναγκαία η βοήθεια προς άλλες χώρες και ως εκ τούτου προέκυψε η συνεργασία με την Τουρκία.

Κατά την άποψη του Σεμπάστιαν Κουρτς, είναι σκόπιμη μία συνεργασία με την Τουρκία σε μερικούς τομείς, όπως στην επαναπροώθηση των προσφύγων, ωστόσο τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ θα πρέπει να περαιώσει η ίδια, διότι διαφορετικά θα περιέλθει σε μία εξάρτηση η οποία είναι επικίνδυνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών επιτίθεται φραστικά εναντίον της Ελλάδας, καθώς ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του διαμήνυε με έμφαση πως «δεν μπορεί να στηρίζουμε την Ελλάδα με δισεκατομμύρια ευρώ και να αφήνουμε αυτό το θέμα στην άκρη, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε ποια θα είναι η συνεισφορά της στην κρίση του ασύλου».

Συνεχίζοντας την πάγια τακτική του μέσα στους τελευταίους μήνες, εναντίον της Ελλάδας, ο Σεμπάστιαν Κουρτς υπενθύμιζε στη συνέντευξή του ότι, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον δανεισμό της Ελλάδας, είχε ζητήσει να τεθούν ως προϋπόθεση όχι μόνον οι μεταρρυθμίσεις, τις οποίες θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα, αλλά και η κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, παραδεχόμενος βέβαια στη συνέχεια πως κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό από τους υπουργούς Οικονομικών και από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Έντονη κριτική εναντίον της Ελλάδας σε σχέση με την «προστασία των συνόρων», είχε ασκήσει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και νωρίτερα σε δηλώσεις του, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί το «πώς η Ελλάδα, η οποία έχει τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν στρατιωτικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης», και σημειώνοντας ότι «χρειάζεται να ασκηθεί πίεση εκ μέρους της ΕΕ προς την Ελλάδα, για να ανταποκριθεί αυτή στα καθήκοντά της».

Είχε προηγηθεί η δριμεία κριτική του Σεμπάστιαν Κουρτς εναντίον της Ελλάδας, κατά την ομιλία του, την 1η Ιουλίου, στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής της αυστριακής Βουλής, όταν είχε χαρακτηρίσει, μεταξύ άλλων, ως «απόλυτα απαράδεκτη» τη στάση της Αθήνας στο θέμα της κρίσης χρέους και ως «προβληματικό» τον τόνο της ελληνικής πλευράς.

Κατά την άποψή του, που εξέφρασε τότε, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ανέχεται «εκβιασμούς», ενώ δεν είναι ο σωστός δρόμος η μόνιμη συνέχιση επιδότησης «ενός συστήματος που δεν λειτουργεί».

Επιπλέον, ο Σεμπάστιαν Κουρτς διατεινόταν στην ομιλία του, ότι δεν είναι καλό σημάδι για τις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, αν οι Έλληνες δεν πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις και ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να επιβάλει στην ΕΕ τη γνώμη της, «εκείνη η χώρα η οποία κτυπά με τον πλέον θορυβώδη τρόπο το χέρι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Οι Ούγγροι τηρούν της υποσχέσεις έναντι Τ ελλαδας

Ρε αυστριακέ γιατι δεν Μήλας γ τους Πολωνούς Ούγγρους Σλοβάκους Τσέχους που δεν θελουν ν παρουν προσφυγες ?αυτες οι χωρες Τ ανατολικού μπλοκ γιατι δεν εχουν οικονομικές κυρώσεις ?γιατι δεν κοβωντε κονδυλια απο αυτες τις χωρες ?τους Ούγγρους Πολωνούς Σλοβάκους Τσέχους που ενω εχουν ψηφηςτει οι ποςοςτωςεις κ δεν τις τηρούν τη τους κανατε μωρε ?τιποτα δεν τους κανατε οπωτε μην μας εκβιάζετε γιατι κ οι Ούγγροι οι Πολωνοί δεν τηρούν τις υποσχέσεις τοτς γ ν παρουν προσφυγες απο την ελλαδα ...η λυση βρίσκετε στο αιγαιο ..αν δεν κοπεί η ΡΟΗ προσφυγων κ μεταναστων στο τουρκικο εδαφος δεν μπορει ν σταματήσει η ΡΟΗ στην ελλαδα ...αυτο που θελετε οι ευρωπαιοι ειναι ν κάνετε την ελλαδα αρα υλισμό διαλογής ...

Μην μας κουνάτε Τ δάχτυλο ..

Τα ευρωπαϊκα εξωτερικα συνορα της Ευρώπης ειναι τα ελληνοτουρκικό συνορα και οχι τα ελληνοσκοπιανα συνορα ...εσείς κυριε υπουργέ της Αυστρίας αυτο που θελετε δεν ειναι ν στείλετε ν φυλάξετε Τ ελληνοτουρκικό συνορα στο αιγαιο αυτο που θελετε ειναι ν φυλάξετε τα ελληνοσκοπιανα συνορα ώστε ν μην φευγουν οι προσφυγες ...τα ευρωπαϊκα εξωτερικα συνορα ΒΡΙΣκοντε Στο αιγαιο κ οχι στα σκοπια ...θελουμε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή Αλλα με ελληνα κυβερνήτη ......δεν εχει καμια δουλεια η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακής η φροντεξ στα σκοπια ....τα εξωτερικα ευρωπαϊκα συνορα ειναι τα ελληνοτουρκικό ....δεν Θ γίνουμε καταυλισμος διαλογής ...η ελλαδα των 10 εκ με 50 % ανεργια εχει δεχτει 800 χιλ μεταστες κ προσφυγες κ εχετε Τ μουτρα ευρωπαιοι ν κουνάτε Τ δάχτυλο στην ελλαδα?..η ελλαδα κ μουζαλας κ ο τσιπρας πρεπει ν μιλήσουν εντονα στην ευρωπη οπως εκανε ο ρεντσι ..ο ρεντσι ειπε οτι οι ευρωπαιοι νομίζουν οτι αν δωςουν χρηματα σε ελλαδα κ ιταλια Θ κρατησει η ελλαδας η ιταλια τους προσφυγες κ η ευρωπη στον βορρά ν μεινουν καθαρόι κ ν διαλέγουν ...δεν θελουμε Τ φράγκα της Ευρώπης γ ν γίνουμε χαβούζα....θα μας δώσετε φραγξαγ δυο χρονια ν φιλοξενήσουμε τιυς προσφυγες μεχρι ν εγκλωβιστουν ολοι εδω ....ουρές το σκέφτεστε χαβούζα της Ευρώπης δεν Θ γινει η ελλαδα ...οι ευρωπαιοι μιλατε γ τις υποχρεωσεισ της ελλαδας κ δεν μηλανε γ τις υποχρεωσεις των ευρωπαιων ..απο τις 60 χιλ θεσεις μονο 1200 προτάθηκαν γ μετεγκατάσταση ..επισης δεν μας κενε οι ευρωπαιοι ποτε Θ τιυς παρουν ..στις αρχές Τ 2016 ή Θ τιτς παρουν στο τελος Τ 2016 ή Θ τιυς παρουν στις αρχές Τ 2017 ..δεν Θ φτιάχνουμε ενεις θεσεις φιλοξενίας κ εσείς Θ περνετε 100 το μήνα κ Θ κωλυσιεργεί ρε μεχρι ν τιτς πάρετε κ στο τελος Θ φτιάξουνε θεσεις φιλοξενίας κ στο τελος Θ σας παρακαλςμε τιτς πάρετε ...οσους περνετε τόσες θεσεις φιλοξενίας Θ φτιάξουμε δεν Θ γίνουμε κορόιδα οταν εχουν προταθεί 1200 θεσεις κ εμεις Θ φτιαξουμε 50 χιλ θεσεις κ στο τελέσθηκε μας τοτς αφήσετε εδω ....επισης δεν γινετε ο πρόσφυγας που Θ πάρετε ν διαλέγετε ν ειναι μορφωμένος κ χριστιανός δεν γινετε ν διαλέγετε κατηγορίες προσφυγων αυτο ειναι άθλιο .,αν κάποιος ειναι πρόσφυγας πρεπει ν το δεχτει μια ευρωπαϊκή χωρα αν ειναι ένας πρόσφυγας φτωχός ανηφικεθτοι εργάτης Θ πρεπειν Αυστρία ν τον δεχτει απο την ελλαδα ...επισης αναλογικά η ελλαδα δεν δικαιούται ν Παρει 50 χιλ προςφυγες συμφωνα μ τις ποςοςτωςεις πιο λίγους δικαιούταν παρει ...

Απλά είναι τα πράματα

Καταρχήν το παιδάριο που έχουν για ΥΠΕΞ, θα θέλαμε να μας εξηγήσει πως ακριβώς συνδέει τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος με τη διαχείριση των "ροών". Με απλά δικά του λογάκια "Να ένα μήλο", "Λό + λα = Λόλα" και τα λοιπά.... Από την άλλη ο κ. Κουρτς καλό θα ήταν να μας πει αν δέχεται λογιστικό απολογισμό του χρέους, αν δέχεται να πληρώσουν η SIEMENS και οι άλλες εταιρείες τα πάρτη που έκαναν επί χρόνια εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, να μας πει αν με τα λεφτά που δόθηκαν (ως χρέος για τον Ελληνικό λαό) σώθηκαν ή όχι οι Γερμανικές και οι Γαλλικές τράπεζες και μερικά άλλα που έχουμε απορίες. Μετά μπορεί να τσαμπουκαλεύεται όσο θέλει - αν και μάλλον θα έχει ξεδοντιαστεί και θα βάλει την ουρά στα σκέλια.

Leonidas

Δεν βρισκω τιποτα παραλογο σ'αυτα που λεει. Το να φυλαξουμε τα θαλασσια συνορα απο εκατομυρια προσφυγες και μεταναστες, ειναι κατι το ευκολο? Η νομιζει κανεις οτι οι Συριζαιοι φυλανε συνορα τωρα? Τους λεγανε ολοι οτι αν πεσει συρμα οτι η Ελλαδα δινει ασυλο αβερτα κουβερτα σε ολους, και οτι ΔΕΝ περιοριζοντε απο την στιγμη που ερχονται εδω, ηταν φυσικο να πλακωσει ολη η Μεση Ανατολη να ερθη εδω. Αποδειξη οτι απο το Μαροκο προτιμανε να κανουν τον γυρο της Αφρικης, ΜΑ και Τουρκιας για να ερθουν στο "φιλανθρωπο, κρατος που ξερει απο προσφυγια" και τους χαριζει απλοχερα ασυλο, με την ελευθερια για 6 μηνες να πηγαινουν οπου θελουν. Για φντασου. Τωρα αυτα που λεει ο Συριζα οτι ειναι ενα παγκοσμιο προβλημα, σιγουρα ειναι και ΠΑΝΤΑ ηταν, το θεμα ειναι τι κανης για να το περιορισης στο ελαχιστο. Καλη η φιλανθρωπια (οι Ελληνες της Μ. Ασιας ηταν πρωτα πρωτα Ελληνες, (εχει διαφορα δεν ειναι φασισμος οπως τοσο ευκολα διακυρητουν τα καναλια) και δευτερον σφαγιαστηκαν και εκδιωχτηκαν ουδεις ηθελε να ερθει εδω, και χωρις προπτικη επιστροφης τους. Οι ανθρωποι αυτοι ακομη και οι προσφυγες, ειναι στην Τουρκια, δεν ειναι σε εμπολεμη ζωνη). Καλη η φιλανθρωπια, αλλα δυστυχωε δεν μπορεις να φιλοξενησης ολη την Μεση Ανατολη, Πακισταν, Μπαγκλαντες, και απο την αλλη ακρη Μαροκκο κ.λ.π. Θα εξαφανισης την χωρα σου. Τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβετε ρε κουλτουριαρηδες? Ηδη οι Ευρωπαιοι το καταλαβαν και κτιζουν τοιχους, αφου εμεις εδω δεν κανουμε τιποτα, μπατε ολοι μεσα.

Δεν Θ κάνετε την ελλαδα καταυλισμο

Ο συγκεκριμένος υπουργος της Αυστρίας ανήκει στο ακροδεξιό χώρο της Αυστρίας ..αυτο που θελει ο συγκεκριμένος υπουργος ν κανει την ελλαδα εναν απέραντο καταυλισμο μετα στην κ προσφυγων οπου ο συγκεκριμένος κύριος Θ διαλέγει λίγους οροσφυγες κ αυτους που θελει ..ο συγκεκριμένος κύριος θελει μονο μορφωμενους προσφυγες κ θελει ολους τους υπόλοιπους ν τους εγκλωβίσει στην ελλαδα..θελει ν κανουν την ελλαδα χαβούζα ..ν αφηνουν εδω ολους τους μεταστες κ προσφυγες τους πιο αμόρφωτους δηλαδη μη εξειδικευμένους εργάτες δηλαδη τους πιο φτωχούς κ αυτοι οι υπολοιπο βόρειο ευρωπαιοι ν διαλέγουν ..η ελλαδα όμως μ την ΡΟΗ που δεχετε απο την δουλέμπορο τουρκια δεν μπορει ν διαλέξει ποιος μορφώνει κ έρχετε στην ελλαδα ..η ελλαδα των 10 εκ μ ανεργια 50% εχει δεχτει 800 χιλ προσφυγες κ μετα μεταναστες μεςα σε έντεκα μηνες κ εχει Τ μουτρα η ευρωπη κ ο συγκεκριμένος κύριος ν κουνάει το δάχτυλο στην ελλαδα..,ο συγκεκριμένος κύριος Τ μονο που τον νοιάζει ειναι ν μην βγενουν οι λαθρο απο την ελλαδα κ οχι πως μπενουν μέσω Τουρκίας...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης