Το Ιράκ καλεί τον ΟΗΕ να απαιτήσει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων

Το Ιράκ καλεί τον ΟΗΕ να απαιτήσει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων

Η Βαγδάτη έκανε λόγο για «μια κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, παραβίαση της ιρακινής εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας του κράτους του Ιράκ»

Το Ιράκ καλεί τον ΟΗΕ να απαιτήσει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων
Το Ιράκ απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να απαιτήσει από την Τουρκία να αποσύρει αμέσως και άνευ όρων τα στρατεύματά της από το βόρειο Ιράκ, αποκαλώντας την ανάπτυξη δυνάμεων του τουρκικού στρατού στο έδαφός του μια «κατάφωρη παραβίαση» του διεθνούς δικαίου.

«
Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας να απαιτήσει η Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της αμέσως... και να μην παραβιάσει την εθνική κυριαρχία του Ιράκ ξανά», τόνισε ο πρεσβευτής του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη Μοχάμεντ Αλί Αλχακίμ σε επιστολή του προς την πρεσβεύτρια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Σαμάνθα Πάουερ, η οποία ασκεί την προεδρία του ΣΑ αυτόν τον μήνα.

Κλείσιμο
Η Βαγδάτη έκανε λόγο για «μια κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, παραβίαση της ιρακινής εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας του κράτους του Ιράκ» στην επιστολή αυτή, σύμφωνα με μια ανεπίσημη μετάφραση της επιστολής, που συντάχθηκε στα αραβικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης