Ιταλία: Απαγορεύεται η είσοδος γυναικών με μπούρκα σε νοσοκομεία

Ιταλία: Απαγορεύεται η είσοδος γυναικών με μπούρκα σε νοσοκομεία

Το μέτρο θα εφαρμοστεί στην Λομβαρδία - Η απόφαση θα αφορά και σε όσους θέλουν να μπουν σε δημόσιες υπηρεσίες με κράνος και σκούφο που καλύπτει το πρόσωπο

Ιταλία: Απαγορεύεται η είσοδος γυναικών με μπούρκα σε νοσοκομεία
Από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα τεθεί σε εφαρμογή μέτρο που θα απαγορεύει την είσοδο γυναικών με μπούρκα, νικάμπ, χιτζάμπ ή τσαντόρ σε νοσοκομεία και δημόσια κτίρια της Λομβαρδίας στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο η περιφέρεια δίνει εντολή σε νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες της Λομβαρδίας να εφαρμόσουν το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου σε ανθρώπους με καλυμμένο το πρόσωπο.

Η περιφερειακή σύμβουλος που ανήκει στο ξενοφοβικό κόμμα της Λέγκας του Βορρά, Σιμόνα Μπορντονάλι, δήλωσε πως όλες οι δημόσιες δομές καλούνται να συμμορφωθούν με το μέτρο, επισημαίνοντας πως «απαγορεύονται μπούρκα, νικάμπ, καθώς και κράνη και full-face σκούφο (που καλύπτει όλο το πρόσωπο)».

Όπως επισημαίνει η ιταλική La Stampa οι σύμβουλοι της Λέγκας του Βορρά επιθυμούσαν το μέτρο να διευρυνθεί, ωστόσο ο νομάρχης του Μιλάνο, Αλεσάντρο Μαρανγκόνι, δήλωσε πως «η θρησκεία δεν πρέπει να συγχέεται με την ασφάλεια», παρότι παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, το οποίο θα τεθεί υπό συζήτηση από τους αρμόδιους φορείς.

Από την άλλη, ο γραμματέας της περιφέρειας, Πάολο Γκριμόλντι, ζήτησε να επιβληθεί νόμος που να απαγορεύει την κυκλοφορία με καλυμμένο πρόσωπο σε ολόκληρη την Ιταλία, ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντρέα Ορλάντο, απέρριψε το αίτημα.
Κλείσιμο

«Εφόσον υπάρχει νομοθεσία, δεν υπάρχει ο λόγος να σκαρφιστούμε άλλους νόμους που έχουν γεύση συμβολική-προπαγανδιστική. Εμείς πρέπει να διαβεβαιώσουμε ότι υπάρχει ασφάλεια και γίνονται σεβαστοί οι νόμοι της χώρας», δήλωσε ο Ορλάντο, ενώ αρκετά μέλη της κεντροαριστεράς επέκριναν την απόφαση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης