Γκάμπριελ: Η πολιτική λιτότητας της Μέρκελ ενίσχυσε την ακροδεξιά στη Γαλλία

Γκάμπριελ: Η πολιτική λιτότητας της Μέρκελ ενίσχυσε την ακροδεξιά στη Γαλλία

«Προειδοποιούσα συνεχώς την Άγγελα Μέρκελ να μην θελήσει να επιβάλει αυτή την πολιτική λιτότητας στην Γαλλία», δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας - «Δεν μπορούμε να φερόμαστε έτσι σε μια χώρα», τόνισε

Γκάμπριελ: Η πολιτική λιτότητας της Μέρκελ ενίσχυσε την ακροδεξιά στη Γαλλία
Στην πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ στην ευρωκρίση απέδωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την άνοδο του Εθνικού Μετώπου στην Γαλλία και δήλωσε ότι την είχε προειδοποιήσει σχετικά.

«Προειδοποιούσα συνεχώς την Άγγελα Μέρκελ να μην θελήσει να επιβάλει αυτή την πολιτική λιτότητας στην Γαλλία. Αν οι συντηρητικοί είχαν ακούσει πιο προσεκτικά, η κυρία Λεπέν δεν θα είχε προχωρήσει τόσο», δήλωσε ο κ. Γκάμπριελ μιλώντας νωρίτερα στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι ήταν λάθος να αυξηθεί τόσο η πίεση για λιτότητα στην υπερχρεωμένη Γαλλία. «Δεν μπορούμε να φερόμαστε έτσι σε μια χώρα», τόνισε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς επισήμανε ότι ο κ. Γκάμπριελ μιλούσε ως πρόεδρος κόμματος και περιορίστηκε να αναφέρει ότι κατά το προηγούμενο διάστημα γύρω από το θέμα της Ελλάδας έγιναν πολλες συζητήσεις στην κυβέρνηση. «Δεν θα περιμένετε από εμένα να εκφέρω τώρα και εδώ οποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με το εάν ευρωπαϊκές αποφάσεις οδήγησαν σε εξελίξεις σε γειτονικές χώρες - δεν είμαι σε θέση να το κάνω», δήλωσε η κυρία Βιρτς, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πράγματι υπήρξαν ευρωπαϊκές αποφάσεις, σίγουρα και επιπτώσεις και εξελίξεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν εννοώ όμως με αυτό ότι υπάρχει κάποιος συσχετισμός».

Στην ομιλία του ο κ. Γκάμπριελ ανέφερε ακόμη ότι το SPD είναι φάρος σταθερότητας για την κυβέρνηση συνεργασίας, εκτιμώντας ότι η διαμάχη μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) στην προσφυγική κρίση θα είχε παραλύσει την κυβέρνηση και η Γερμανία θα αντιμετώπιζε μεγάλες δυσκολίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης