Τείχος στα σύνορα με την Συρία υψώνει η Τουρκία

Τείχος στα σύνορα με την Συρία υψώνει η Τουρκία

Στόχος να περιοριστεί η είσοδος μαχητών του Ισλαμικού Κράτους προς την Δύση, μετά από την απαίτηση της Ουάσινγκτον, όπως σχολιάζει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik

Τείχος στα σύνορα με την Συρία υψώνει η Τουρκία
Η Τουρκία υψώνει τείχος στα σύνορα με τη Συρία , όπως αποκαλύπτει το ρωσικό πρακτορείο "Sputnik" επικαλούμενο τουρκικά ΜΜE. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Άγκυρας δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία. 

Πλάκες ύψους τεσσάρων μέτρων έχουν τοποθετηθεί στις επαρχίες Κιλίς και Γκαζιαντέπ , σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Dogan". To  πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι έχει στην διάθεσή του πλάνα από βίντεο που δείχνουν την επένδυση τσιμεντόλιθων κατά μήκος των συνόρων.

Η Τουρκία άρχισε να υψώνει φράχτη στα σύνορα με την χώρα του Μπασάρ Αλ Άσαντ μήκους 82 χιλιομέτρων. Το τουρκικό πρακτορείο υποστηρίζει ότι επικοινώνησε με την κυβέρνηση της Άγκυρας και μέχρι τώρα δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει την πληροφορία. 

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση της Άγκυρας υψώνει τείχος στα σύνορα με τη Συρία προφανώς για να φρενάρει την είσοδο μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από το συριακό έδαφος στην Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο τη κατασκευή τείχους στα σύνορα κοντά στην πόλη Ρειχανλί, μία περιοχή "hotspot" για λαθρεμπόριο, νοτιοδυτικά της πόλης Κιλίς. Τότε, η Άγκυρα είχε κατασκεύασε ένα φράχτη από μπετόν ύψους τριών μέτρων και μήκους επτά χιλιομέτρων στο Ρεϊχανλί, στην επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας. Όπως είχαν ανακοινώσει οι τουρκικές αρχές, στα άμεσα σχέδιά τους ήταν να το επεκτείνουν.  

Η κατασκευή του τείχους στα σύνορα με τη Συρία έχει στόχο να εμποδίσει οποιαδήποτε εισβολή μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο τουρκικό έδαφος από τη συριακή πόλη του Χαλεπιού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων. 

Για το ρωσικό πρακτορείο "Sputnik",  η κατασκευή του φράχτη αποτελεί μία ριζοσπαστική απάντηση της Τουρκίας στις πιέσεις των ΗΠΑ να κάνει η Άγκυρα περισσότερα για να σταματήσει το πέρασμα των τζιχαντιστών από την Συρία στο  τουρκικό έδαφος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης