Άγκυρα: Δεν αποσύρονται τα τουρκικά στρατεύματα από το Ιράκ

Άγκυρα: Δεν αποσύρονται τα τουρκικά στρατεύματα από το Ιράκ

Αλλά δεν πρόκειται να αναπτυχθούν περισσότεροι στρατιώτες - «Η Τουρκία σέβεται την εδαφική ακεραιτότητα του Ιράκ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Άγκυρα: Δεν αποσύρονται τα τουρκικά στρατεύματα από το Ιράκ
Λίγες ημέρες μετά την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ, ενέργεια που προκάλεσε την οργή της ιρακινής κυβέρνησης, η Τουρκία ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να σταλούν επιπλέον στρατιώτες, απορρίπτοντας ωστόσο το ενδεχόμενο να αποσυρθούν από την Μοσούλη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ιρακινό ομόλογό του, Ιμπραήμ αλ Τζααφάρι, τόνισε πως η Άγκυρα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ.

Ο Τσαβούσογλου εξήγησε στον ιρακινό υπουργό Εξωτερικών ότι η παρουσία Τούρκων στρατιωτών στη Μοσούλη αποσκοπεί στην ενίσχυση του αγώνα του Ιράκ κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Εντούτοις, σημειώνεται πως το Ιράκ όταν σε αίτημά της κάλεσε την Τουρκία να αποσυρθεί, επισήμανε πως δεν ζήτησε την ενίσχυση της Άγκυρας, προειδοποιώντας πως θα προσφύγει στο Ηνωμένα Έθνη, εάν δεν αποσυρθεί.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράκ, σε ενημέρωση του Τύπου, δήλωσε ότι η εκπαίδευση τοπικών δυνάμεων στη μάχη κατά των τζιχαντιστών θα συνεχίσει μόνο σε συνεργασία με το Ιρά.
Κλείσιμο

Από την άλλη, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Βαγδάτη το συντομότερο δυνατό σε μία προσπάθεια να ρίξει τους τόνους σχετικά με την ανάπτυξη των τουρκικών στρατευμάτων.

Ο Νταβούτογλου μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, επέμεινε πως ότι οι στρατιώτες βρίσκονται στο σημείο για προστασία από ενδεχόμενη απειλή τζιχαντιστών, ενώ υποστήριξε πως όσοι ερμηνεύουν διαφορετικά την απόφαση αυτή, το κάνουν γιατί θέλουν να προκαλέσουν σκόπιμα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης