Η καγκελάριος Μέρκελ «διαφημίζει» τα οφέλη της μετανάστευσης

Η καγκελάριος Μέρκελ «διαφημίζει» τα οφέλη της μετανάστευσης

Η Μέρκελ υπενθύμισε τη συμβολή στη γερμανική οικονομία και κοινωνία των «Γκασταρμπάιτερ», δηλαδή των εργαζομένων που ήρθαν στη χώρα τις πρώτες δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο - «Η περιέργεια δεν μας στερεί κάτι αλλά μας κάνει πιο πλούσιους» υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος

Η καγκελάριος Μέρκελ «διαφημίζει» τα οφέλη της μετανάστευσης
Η μετανάστευση μπορεί να ενδυναμώσει τη Γερμανία, ακόμη και να παρακινήσει τους Γερμανούς να μάθουν περισσότερα για τον χριστιανισμό, είπε τη Δευτέρα η Άνγκελα Μέρκελ, εξακολουθώντας να μη δίνει σημασία στην αυξανόμενη ανησυχία στον κυβερνητικό συνασπισμό την οποία έχει προκαλέσει η άφιξη σχεδόν ενός εκατομμυρίου μεταναστών στη χώρα φέτος.

Μιλώντας μία ημέρα μετά τον θρίαμβο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στις περιφερειακές εκλογές στη γειτονική Γαλλία, η Μέρκελ υπενθύμισε τη συμβολή στη γερμανική οικονομία και κοινωνία των «Γκασταρμπάιτερ», δηλαδή των εργαζομένων που ήρθαν στη χώρα τις πρώτες δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο.

«Πολλοί από εσάς έχετε εμπειρίες που εμείς δεν μπορούμε να προσφέρουμε», είπε απευθυνόμενη στους Γκασταρμπάιτερ και στους απογόνους τους, που σε μεγάλο μέρος τους προέρχονται από τη μουσουλμανική Τουρκία και από τα Βαλκάνια, σε μία εκδήλωση για την 60ή επέτειο ενός προγράμματος που είχε δώσει ώθηση στην οικονομία της τότε Δυτικής Γερμανίας μετατρέποντάς την παράλληλα σε μια πολυεθνική κοινωνία.
Κλείσιμο

Η εξοικείωσή τους με περισσότερους από έναν πολιτισμούς ήταν ένα «απίστευτο προσόν» σε μία κοινωνία που γίνετα όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη, τόνισε η Μέρκελ και πρόσθεσε: «Όλοι πρέπει θα θυμόμαστε τις ρίζες μας».

Στις δηλώσεις της, η Μέρκελ περιέγραψε την ενσωμάτωση ως μια διαδικασία διπλής κατεύθυνσης και μία «συνάντηση» των μεταναστών με εκείνους που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία.

«Αν κάποιος πρέπει να διαβάξει ξανά την Αγία Γραφή επειδή συζητά με κάποιον άλλον για το Κοράνι, πρόκειται για κάτι καλό, αφού οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν τόσο καλά την Αγία Γραφή όσο μερικές φορές λένε», υπογράμμισε.

«Πρέπει να μάθουμε, όπως και εκείνοι που έχουν ζήσει στη Γερμανία εκατοντάδες χρόνια, ότι η ανοιχτή διάθεση και η περιέργεια για άλλους πολιτισμούς δεν μας στερεί κάτι, αλλά μάλλον μας κάνει πιο πλούσιους», τόνισε η καγκελάριος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης