Άγριο «κράξιμο» στον Ρέντσι μετά την ανάρτησή του για την Λεπέν

Άγριο «κράξιμο» στον Ρέντσι μετά την ανάρτησή του για την Λεπέν

«Δεν ανησυχώ για την Ιταλία, αλλά για την Ευρώπη», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός -  Εκατοντάδες τα αρνητικά σχόλια στο Διαδίκτυο

Άγριο «κράξιμο» στον Ρέντσι μετά την ανάρτησή του για την Λεπέν
Σφοδρή ήταν η κριτική των Ιταλών χρηστών του Διαδικτύου στο μήνυμα που ανήρτησε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, στο προφίλ του στο Facebook μετά την πρωτιά που σημείωσε η Μαρίν Λεπέν στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών στην Γαλλία.

«
Αν δεν αλλάξει πορεία η Ευρώπη, τότε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κινδυνεύουν να γίνουν, σχεδόν ασυνείδητα, οι καλύτεροι σύμμαχοι της Μαρίν Λεπέν και εκείνων που προσπαθούν να την μιμηθούν», έγραψε στο μήνυμά του ο Ρέντσι και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Κλείσιμο
«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει
», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας και επισήμανε πως εκτιμά ότι έφτασε η στιγμή οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να κοιτάξουν κατά πρόσωπο την αλήθεια.

Η ανάρτηση του Ιταλού πρωθυπουργού στο Facebook


«Χωρίς στρατηγική, κυρίως για την οικονομία και την ανάπτυξη, οι λαϊκιστές θα νικήσουν αργά ή γρήγορα» ακόμα και σε εθνικό επίπεδο, έγραψε ο Ρέντσι στο μήνυμά του που αναρτήθηκε σε Facebook και Twitter.

Εντούτοις, τόνισε ότι «στην Ιταλία κερδίζουμε εμείς γιατί οι μεταρρυθμίσεις μας αποδίδουν καρπούς: η πλειονότητα των Ιταλών είναι με εκείνους που θέλουν να αλλάξουν, όχι με όσους διαμαρτύρονται. Εγώ, λοιπόν, δεν ανησυχώ για την Ιταλία, αλλά ανησυχώ πολύ για την Ευρώπη».

Μερικά από τα σχόλια των χρηστών του Διαδικτύου


Εκατοντάδες ήταν τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του, στα οποία οι χρήστες του Facebook γράφουν ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός θα έπρεπε να ανησυχεί περισσότερο για τους Ευρωπαίους, ειδικά τους Ιταλούς πολίτες που «δεν μπορούν να ζήσουν».

«Πάψε», «Οι Ιταλοί δεν περιμένουν τίποτα άλλο από τις εκλογές για να απελευθερωθούν από εσάς», «Δεν πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη, η αλλά η κυβέρνησή σας κι εσύ για αρχή», «Πού ζεις; Τι καπνίζεις;», «Εσύ δεν βοηθάς τους φτωχούς, αλλά τους φίλους σου στις τράπεζες», «Δεν πιστεύεις ούτε εσύ ο ίδιος αυτό που έγραψες», «Καταστρέψατε την Ιταλία» είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που του έγραψαν οι Ιταλοί χρήστες του Διαδικτύου κατακεραυνώνοντας τον Ματέο Ρέντσι για την ανάρτησή του.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης