Ιταλία: Πάνω από 4.600 μετανάστες διασώθηκαν από την Ακτοφυλακή

Ιταλία: Πάνω από 4.600 μετανάστες διασώθηκαν από την Ακτοφυλακή

Το πέρασμα από τη Λιβύη στην Ιταλία δεν έχει πάψει να είναι ενεργό, με την Ιταλική ακτοφυλακή να έχει περισυλλέξει πάνω από 4.600 μετανάστες από την παγωμένη Μεσόγειο

Ιταλία: Πάνω από 4.600 μετανάστες διασώθηκαν από την Ακτοφυλακή
Μπορεί η κύρια δίοδος των μεταναστών να είναι τους τελευταίους μήνες τα ελληνικά νησιά, όμως και η διόδος της Ιταλίας δεν έχει πάψει να έχει τα δικά της προβλήματα. Το πέρασμα εκεί είναι σαφώς πιο δύσκολο από το πιο ήσυχο Αιγαίο, κάτι που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τους κινδύνους για μεγάλο αριθμό θυμάτων.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε σήμερα ότι πάνω από 4.600 μετανάστες διασώθηκαν τις τρεις τελευταίες ημέρες από πλοία που έπλεαν ακυβέρνητα στη Μεσόγειο ανάμεσα στη Λιβύη και τις Ιταλικές ακτές. Η αύξηση της κίνησης τις τελευταίες ημέρες ενισχύθηκε από την καλοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή, με την θάλασσα να είναι ήρεμη για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Τουλάχιστον 1.123 από αυτούς σώθηκαν από δύο πλοιάρια και επτά φουσκωτά, τα οποία ήταν σε άθλια κατάσταση και έτοιμα να βυθιστούν. Στην επιχείρηση συμετείχαν πολλά ιταλικά πλοία της Ακτοφυλακής, αλλά και ένα γερμανικό πλοίο, το οποίο συμμετέχει στην επιχείρηση της ΕΕ για την διάσωση των μεταναστών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης