Πάνω από 269 οι νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες στη νότια Ινδία

Πάνω από 269 οι νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες στη νότια Ινδία

Οι πρωτοφανείς για την περιοχή βροχές που πέφτουν τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις υποδομές και έχουν οδηγήσει στον θάνατο εκατοντάδες ανθρώπους

Πάνω από 269 οι νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες στη νότια Ινδία
Η επαρχία Tamil Nadu και η πρωτεύουσά της Chennai έχουν δεχθεί ένα απίστευτο κύμα βροχοπτώσεων τις τελευταίες ημέρες, έχοντας φθάσει πάνω από 26 εκατοστά ύψους βροχής μέσα σε μία μόλις ημέρα, περίπου το 75% της ποσότητας της βροχής που πέφτει καθ' όλη την διάρκεια των μουσώνων.

Οι καταστροφές στις υποδομές της περιοχής από την απίστευτη ποσότητα νερού είναι τεράστιες και έχουν οδηγήσει ακόμα και το αεροδρόμιο της περιοχής να είναι κλειστό. Οι βροχές που είναι οι χειρότερες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και δεκαετίες, έχουν αναγκάσει πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες, ενώ πολλοί κατηγορούν τις αρχές της περιοχής και ιδίως της πόλης ότι έχουν εγκαταλείψει εδώ και αρκετά χρόνια τις υποδομές στην τύχη τους, με αποτέλεσμα η μεγάλη βροχόπτωση να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα απ' ότι προβλεπόταν.
Κλείσιμο

Όπως αναφέρουν τοπικές οργανώσεις, ένα σύστημα καναλιών και λιμνών που λειτουργούσε ως φυσικό σύστημα αποστράγγισης των υδάτων έχει πέσει στα χέρια οικοπεδοφάγων και εργολάβων, με χιλιάδες σπίτια να έχουν χτιστεί πάνω σ' αυτές τις περιοχές.

Η κατάταση στην πόλη Chennai θυμίζει μία αντίστοιχη περίπτωση που είχε συμβεί πριν μία δεκαετία στην Βομβάη, όπου είχαν χάσει την ζωή τους πάνω από 1.000 άνθρωποι.

Με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για συνέχιση και πιθανή ενίσχυση των βροχοπτώσεων, κανείς δεν είναι βέβαιος πια ότι ο αριθμός των νεκρών και σ' αυτή την περιοχή της Ινδίας δεν θα ανέβει ή και θα ξεπεράσει τις καταστροφές της Βομβάης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης