Bloomberg: Η ΕΕ θα ξοδέψει 50 δισ. δολάρια στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Bloomberg: Η ΕΕ θα ξοδέψει 50 δισ. δολάρια στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επανεξετάζουν τις αμυντικές και στρατιωτικές τους πολιτικές, με στόχο την αύξηση των δαπανών προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο παγκόσμιος κίνδυνος της τρομοκρατίας

Bloomberg: Η ΕΕ θα ξοδέψει 50 δισ. δολάρια στη μάχη κατά των τζιχαντιστών
Αύξηση των στρατιωτικών και αμυντικών δαπανών κατά 50 δισ. δολάρια αναμένεται έως το 2019 στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω των τρομοκρατικών απειλών και των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, oι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επανεξετάζουν τις αμυντικές και στρατιωτικές τους πολιτικές, με στόχο την αύξηση των δαπανών προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο παγκόσμιος κίνδυνος της τρομοκρατίας.

Ενδεικτικά, η Γερμανία σχεδιάζει αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 8 δισ. ευρώ και η Μεγάλη Βρετανία κατά 12 δισ. λίρες. Η Ιταλία από την πλευρά της, προτίθεται να δαπανήσει ακόμη 1 δισ. ευρώ, ενώ η Γαλλία ακύρωσε τις περικοπές στο στρατιωτικό της προσωπικό.

Κλείσιμο
«Κατά την περίοδο 2015-2019, επιπλέον 50 δισ. δολάρια θα προστεθούν στις αμυντικές δαπάνες της Δυτικής Ευρώπης, ως αποτέλεσμα των αλλαγών που έγιναν φέτος», σχολίασε η Φενέλα ΜακΓκέρτι, αναλύτρια αμυντικών προϋπολογισμών στην IHS.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης