Βέλγιο: Η απειλή στις Βρυξέλλες είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτή του φυγά τζιχαντιστή

Βέλγιο: Η απειλή στις Βρυξέλλες είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτή του φυγά τζιχαντιστή

Οι έρευνες στις Βρυξέλλες αφορούν σε πολυάριθμους υπόπτους, λένε σήμερα οι αρχές - Για δύο πολύ επικίνδυνους τζιχαντιστές κάνει λόγο ο Δήμαρχος της πόλης - Σήμερα στις 17.00 (ώρα Βελγίου) η ανακοίνωση για την παράταση ή μη των μέτρων ασφαλείας

Βέλγιο: Η απειλή στις Βρυξέλλες είναι πολύ πιο σοβαρή από αυτή του φυγά τζιχαντιστή
Ενώ οι Βρυξέλλες εξακολουθούν να μοιάζουν με πόλη φάντασμα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, έπειτα από τη χθεσινή κήρυξη κόκκινου συναγερμού στην πόλη λόγω «επικείμενης απειλής», ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου αποκάλυψε σήμερα περισσότερες πληροφορίες για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα του. 

«Η τρέχουσα απειλή είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που συνιστά ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ» (ο όγδοος από τους τρομοκράτες της τραγωδίας του Παρισιού που αναζητείται και πιστεύεται ότι είναι στις Βρυξέλλες), τόνισε ο Γιαν Γιαμπόν, συμπληρώνοντας ότι ακόμα κι αν συλληφθεί ο φυγάς τζιχαντιστής, ο κίνδυνος δεν θα έχει παρέλθει.




Κλείσιμο
«Οι έρευνες στις Βρυξέλλες αφορούν σε διαφόρους υπόπτους και γι' αυτό έχουμε εφαρμόσει τόσο εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας. Παρακολουθούμε την κατάσταση λεπτό με λεπτό. Δεν υπάρχει λόγος να το κρύβουμε. Υπάρχει μία πραγματική απειλή αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε μέρα και νύχτα για να  αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο Βέλγος υπουργός.

«Αναζητούμε δύο τρομοκράτες που μπορούν να διαπράξουν πολύ επικίνδυνες πράξεις»

Η απειλή για τις Βρυξέλλες είναι ακόμα πολύ σοβαρή, επισήμανε σήμερα ο δήμαρχος του Σάερμπεκ, στο συγκρότημα των Βρυξελλών, κάνοντας λόγο για «δύο τρομοκράτες στην ευρύτερη περιοχή που μπορούν να διαπράξουν πολύ επικίνδυνες πράξεις».

Όπως τόνισε, η πόλη πρέπει προσπαθήσει να προλάβουμε τυχόν χτυπήματα και τις δραματικές συνέπειές τους. «Όσο υπάρχει ακόμα απειλή, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή» συμπλήρωσε.




Σήμερα η ανακοίνωση για επέκταση ή μη των μέτρων

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας που είχε επιβάλλει χθες η βελγική κυβέρνηση στην πρωτεύουσα της χώρας, τα οποία την μετέτρεψαν σε «πόλη φάντασμα» εξακολουθούν να βρίσκονται μέχρι στιγμής σε ισχύ, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση στις 17.00 (τοπική ώρα) αναφορικά με την επαναξιολόγησή τους και την – πιθανή – επέκτασή τους την επόμενη εβδομάδα.

Ίσως αύριο επαναλειτουργήσει το μετρό

Προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας αύριο του μετρό στις Βρυξέλλες φέρεται να κινείται η βελγική κυβέρνηση σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα στις ιστοσελίδες του βελγικού τύπου. 

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία δεν έχει ακόμα υιοθετηθεί καμία απόφαση. Τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβουλεύσεων στο πλαίσιο της ειδικής υπηρεσίας ασφαλείας που έχει δημιουργηθεί στο Βέλγιο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης