Γαλλία: Κρατούσε για τρία χρόνια «φυλακισμένο» τον γιο του στο σπίτι

Γαλλία: Κρατούσε για τρία χρόνια «φυλακισμένο» τον γιο του στο σπίτι

Το διαζύγιο, η απαγωγή του πεντάχρονου τότε γιου του, η αναζήτηση από την αστυνομία, ο εντοπισμός του πα-τέρα(τος) μέσω του κινητού του και η επιχείρηση σύλληψης και διάσωσης

Γαλλία: Κρατούσε για τρία χρόνια «φυλακισμένο» τον γιο του στο σπίτι
Μία οικογενειακή τραγωδία, με θύμα ένα ανήλικο αγόρι εκτυλίχθηκε στο Μιλούζ της ανατολικής Γαλλίας. Ένας άνδρας είχε απαγάγει τον μόλις πέντε ετών γιο του, προκειμένου να εκδικηθεί τη σύζυγό του με την οποία είχε χωρίσει και τον κράτησε για τρία ολόκληρα χρόνια «φυλακισμένο» στο σπίτι του. Η ιστορία αποκαλύφθηκε, ο πατέρας-τέρας συνελήφθη, αλλά το οκτάχρονο πλέον αγόρι, τελεί υπό καθεστώς πλήρους σύγχυσης και θα χρειαστεί ιδιαίτερη ψυχολογική στήριξη, ώστε να ενταχθεί ως κανονικό παιδί και αργότερα ενήλικας, στην κοινωνία.

Το αγοράκι εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς σε άθλια κατάσταση, με το σώμα του γεμάτο τσιμπήματα από έντομα και τα μαλλιά του γεμάτα ψείρες, περιέγραψε η εισαγγελία του Μιλούζ. Το παιδί δεν πήγε ποτέ σχολείο, ενώ η μοναδική του σύνδεση με τον έξω κόσμο, τα τελευταία τρία χρόνια, ήταν ένα τηλεοπτικό δίκτυο για παιδιά. Το αγοράκι νοσηλεύεται σε ειδική ιατρική μονάδα, προσμένοντας να ξανασμίξει με τη μητέρα του.

Στον πατέρα, ηλικίας 37 ετών, απαγγέλθηκε η κατηγορία της απαγωγής και αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30 ετών, με την εισαγγελία να ζητεί την Παρασκευή  την προφυλάκισή του. Τα ίχνη του πατέρα και του μικρού παιδιού είχαν χαθεί μετά τον χωρισμό του ζευγαριού, το οποίο διέμενε στη Νίκαια, στον νότο της Γαλλίας, έως τον Οκτώβριο του 2012. Η αστυνομία ωστόσο κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη τους πρόσφατα στο Μιλούζ, από το σήμα του κινητού τηλεφώνου του πατέρα. Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον πατέρα στα γραφεία ενός παλιού του εργοδότη, όπου τον ακινητοποίησαν και εν συνεχεία απελευθέρωσαν το αγοράκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης