Λιβύη: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας προτείνει ο ΟΗΕ

Λιβύη: Κυβέρνηση εθνικής ενότητας προτείνει ο ΟΗΕ

Η πρόταση του ΟΗΕ είναι η τελευταία εξέλιξη μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών

Τη λύση μιας εθνικής κυβέρνησης ενότητας πρότειναν χθες τα Ηνωμένα Έθνη στις αντιμαχόμενες πλευρές της Λιβύης, αλλά οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να ξεπεράσει τις ενστάσεις των σκληροπυρηνικών και να περάσει και στις αντίπαλες βουλές αντιπροσώπων για να επιτύχει.

 
Τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι, η Λιβύη οδηγήθηκε σε πόλεμο μεταξύ της αναγνωρισμένη κυβέρνησης της χώρας, με την εκλεγμένη βουλή, και αυτών που αυτοανακηρύχθηκαν ηγέτες πέρσι και εγκαταστάθηκαν στην Τρίπολη, προσπαθώντας να αποσπάσουν τον έλεγχο της χώρας.

Η πρόταση του ΟΗΕ είναι η τελευταία εξέλιξη μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Οι δυνάμεις της Δύσης πιέζουν και τις δύο πλευρές να δεχθούν την πρόταση του ΟΗΕ, φοβούμενες ότι η βία έχει επιτρέψει στους τζιχαντιστές να εξαπλώσουν τον έλεγχό τους στη Λιβύη και στους διακινητές μεταναστών να εκμεταλλευτούν το χάος.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Μοχαμάρ

Τώρα προσπαθούν να προλάβουν τον .......... Πούτιν που έρχεται. Αυτό υποτίθεται ότι θα γινόταν την επομένη ημέρα που θα έριχναν τον Καντάφι. Δεν φοβούνται τους δήθεν τζιχαντιστές οι οποίοι είναι υιοθετημένα παιδιά από τη δυτική λυκοσυμμαχία. Φοβούνται το φάντασμα του Καντάφι μέσω Πούτιν.

Μια εικόνα 1000 λέξεις

Το κατεστραμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού στο αεροδρόμιο της Τρίπολης. Σημαδι της Αραβικής άνοιξης που έφεραν οι ΗΠΑ στην χώρα. Στο τέλος για να τους ευχαριστήσουν τα τζιχάντια πήγαν μια βόλτα τον Πρέσβη τους να δει τι ωραία χώρα έφτιαξαν με την βοήθεια και των άλλων Δυτικών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

boris_ar

Άγνωστο, ωστόσο, αν ο πρόεδρος της Βουλής θα επιτρέψει νέα ψηφοφορία μετά την ήττα της κυβέρνησης το Σάββατο - Ποιο είναι το κυρίαρχο σενάριο και ποιους όρους έχει θέσει η ΕΕ για να εγκρίνει μία πιθανή παράταση έως τις 31 Ιανουαρίου