Βίντεο: Το φεμινιστικό διαφημιστικό της γαλλικής τηλεόρασης που εξόργισε τις... φεμινίστριες

Βίντεο: Το φεμινιστικό διαφημιστικό της γαλλικής τηλεόρασης που εξόργισε τις... φεμινίστριες

Μία διαφημιστική καμπάνια του γαλλικού καναλιού 3 που στόχο είχε να προβάλλει το γεγονός ότι έχει περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες παρουσιαστές, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τα σεξιστικά στερεότυπα για τις ίδιες τις... γυναίκες

Βίντεο: Το φεμινιστικό διαφημιστικό της γαλλικής τηλεόρασης που εξόργισε τις... φεμινίστριες
Όταν η διαφήμιση χάνει εντελώς τον στόχο της, τότε τα πράγματα μπορούν να πάρουν μια πολύ άσχημη τροπή. Κάτι τέτοιο έγινε και με το σποτ που εμφανίστηκε στο γαλλικό Κανάλι 3, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, το οποίο είχε πρόθεση να παρουσιάσει στο κοινό την έμφαση που δίνουν οι υπεύθυνοι στην παρουσία γυναικών στον σταθμό.

Όμως ο τρόπος που παρουσιάστηκε ήταν πέρα για πέρα άτοπος. Το κεντρικό σύνθημα ήταν «Πού είναι οι γυναίκες; με την απάντηση να είναι ότι «Βρίσκονται στο Κανάλι 3», το οποίο υποστηρίζει ότι έχει τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών παρουσιαστών παρά ανδρών. 

Το πρόβλημα είναι ότι για να συμβεί αυτό, το σπίτι της κάθε γυναίκας παρουσιάστριας ζει την επόμενη μέρα μετά την... πυρηνική καταστροφή. Οι εμπνευστές του φιλμ είχαν την ιδέα να δείξουν πως είναι ένα σπίτι από το οποίο λείπουν οι γυναίκες, με την κουζίνα να βγάζει καπνούς καίγοντας το φαγητό, το ακίνητο σίδερο του σιδερώματος να έχει βάλει φωτιά στα ρούχα, το παιδικό δωμάτιο να είναι ακατάστατο και πάει λέγοντας. 

Με λίγα λόγια, θέλοντας να δείξουν ότι οι γυναίκες έχουν σπάσει όλα τα στερεότυπα, το φιλμ δείχνει ακριβώς όλα τα τυπικά στερεότυπα που υπάρχουν για τις γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Και δικαιολογημένα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο κοινό της Γαλλίας, καθώς εκτός των άλλων θεωρήθηκε -και δικαιολογημένα- σεξιστικό.

Τα μηνύματα στα social media πήραν φωτιά, αναγκάζοντας το κανάλι να την «κατεβάσει» και να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τις οργανώσεις των γυναικών σε όλη τη χώρα.
Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης