Nέα Ζηλανδία: «Όχι» στην ευθανασία της τίγρης που σκότωσε την φύλακα

Nέα Ζηλανδία: «Όχι» στην ευθανασία της τίγρης που σκότωσε την φύλακα

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου στον οποίο μιας τίγρη της Σουμάτρας σκότωσε μία 43χρονη φύλακα αποφάσισαν να μην προχωρήσουν τελικά σε ευθανασία του ζώου

Nέα Ζηλανδία: «Όχι» στην ευθανασία της τίγρης που σκότωσε την φύλακα
Αν και είναι συνήθης πρακτική μετά την φονική επίθεση ενός άγριου ζώου αυτό να οδηγείται στην ευθανασία, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της πόλης Hamilton αποφάσισαν να μην σκοτώσουν την αρσενική τίγρη της Σουμάτρας. 

Ο Οz όπως είναι το όνομα του πολύ όμορφου ζώου είχε σκοτώσει την Κυριακή το πρωί μία 43χρονη φύλακα του κήπου, η οποία είχε βρεθεί σε ένα μέρος του κελιού του. 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ζωολογικού κήπου, ο Οz είναι ένα πολύ σημαντικό ζώο για το είδος του, πατέρας δύο μικρών μωρών, και είναι απαραίτητος για την συνέχεια του προγράμματος αναπαραγωγής που γίνεται σ' αυτόν τον ζωολογικό κήπο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι οι τίγρεις της Σουμάτρας είναι ένα πολύ σπάνιο είδος, με λιγότερες από 400 να ζουν ελεύθερες στην Ινδονησία. Στον συγκεκριμένο κήπου υπάρχουν πέντε τίγρεις της Σουμάτρας, μία αρσενική (ο Oz) και τέσσερις θυληκές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης