Βρετανία: Βίντεο ντροπή «ξεσκεπάζει» την κακοποίηση ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας

Βρετανία: Βίντεο ντροπή «ξεσκεπάζει» την κακοποίηση ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας

Παραξενεμένη από την αλλαγή στη συμπεριφορά της μητέρας της, η Rachel McDonald αποφάσισε να τοποθετήσει μία κρυμμένη κάμερα στο δωμάτιό της

Βρετανία: Βίντεο ντροπή «ξεσκεπάζει» την κακοποίηση ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας
Την άθλια μεταχείριση των ηλικιωμένων τροφίμων ενός οίκου ευγηρίας στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας αποκάλυψε ένα βίντεο που τραβήχτηκε με κρυμμένη κάμερα.

Όπως είπε στην Daily Mail η Rachael McDonald, μία 37χρονη γυναίκα από το Καστλ Βέιλ, τον τελευταίο καιρό είχε παρατηρήσει ότι η μητέρα της, η 68χρονη Bridget, φερόταν ιδιαίτερα φοβισμένα όταν έκανε κάποια ζημιά, σαν να ήταν μικρό παιδί.

Παραξενεμένη από την αλλαγή στη συμπεριφορά της μητέρας της, η οποία η οποία μάλιστα πάσχει από σύνδρομο Κόρσακοφ (μία νευρολογική διαταραχή που αποτελεί προάγγελο της άνοιας), η Rachel αποφάσισε να τοποθετήσει μία κρυμμένη κάμερα στο δωμάτιό της, ώστε να διαπιστώσει την αιτία αυτής της αλλαγής.

Κλείσιμο
Ωστόσο, όταν εκείνη και η αδερφή της επιθεώρησαν το υλικό μερικές μέρες μετά, ξεχείλισαν από οργή βλέποντας τη μητέρα τους να πέφτει θύμα εκφοβισμού και να υποβάλλεται σε εξευτελισμούς από δύο υπάλληλους του οίκου ευγηρίας.

Στο επίμαχο βίντεο, ένας άνδρας και μία γυναίκα εμφανίζονται να φέρονται άθλια στην ηλικιωμένη, βρίζοντας και προσβάλλοντάς την χωρίς κανέναν λόγο. Συγκεκριμένα, ο 25χρονος υπάλληλος προστάζει την 68χρονη να σηκωθεί από το κρεβάτι, τραβάει τα σκεπάσματα με βίαιες χειρονομίες και την απειλεί ευθέως με τιμωρία αν δεν κάνει ό,τι της λέει. 

Την ίδια προσβλητική μεταχείριση επιφυλάσσει στην ηλικιωμένη και μία άλλη υπάλληλος, που την αποκαλεί «αλήτισσα» και «καθυστερημένη», κοροϊδεύοντάς την επειδή δεν μπορούσε να στρώσει το κρεβάτι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε την απόλυση των δύο υπαλλήλων από το κέντρο και - στην περίπτωση του άνδρα - την παρέμβαση της αστυνομίας.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης