Τουρκία: Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της «τρομοκρατίας» των Κούρδων

Τουρκία: Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της «τρομοκρατίας» των Κούρδων

Μηνύματα από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Αχμέτ Νταβούτογλου, οι οποίοι ζητούσαν τη μαζική συμμετοχή του κόσμου

Τουρκία: Περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της «τρομοκρατίας» των Κούρδων
Μαζική ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη διαδήλωση που οργανώθηκε κατά της τρομοκρατίας σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης. Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν προκειμένου να καταδικάσουν «την τρομοκρατία» των Κούρδων μαχητών, σε μια κινητοποίηση που παραπέμπει στις πολιτικές συγκεντρώσεις που πραγματοποιεί ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έξι μόλις εβδομάδες πριν από τις προγραμματισμένες για την 1η Νοεμβρίου εκλογές.

Η πορεία στη συνοικία Γιενικαπί πραγματοποιήθηκε έπειτα από το κάλεσμα που απηύθυναν μη κυβερνητικές οργανώσεις και επαγγελματικές ενώσεις, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, απηύθυναν μήνυμα προς το συγκεντρωμένο πλήθους. Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους ζήτησε από όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν, γράφοντας σε μήνυμα στο twitter: «Προτρέπω όλους τους πολίτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να υψώσουν τις φωνές τους κατά της τρομοκρατίας. Σας προσκαλώ στο Γιενικαπί».

Από τους πολίτες ζητήθηκε να έχουν μαζί τους μόνο την τουρκική σημαία. Πολλοί συμμετέχοντες είχαν βάλει στο μέτωπό τους ένα κόκκινο φουλάρι με το σύνθημα: «οι μάρτυρες δεν πεθαίνουν, η πατρίδα δε θα διχαστεί ποτέ». Από τα ηχεία ακούγονταν επίσης τα συνθήματα: «οι Τούρκοι και οι Κούρδοι είναι αδέλφια», «καταριόμαστε τον τρόμο», αλλά και «ο Θεός είναι μεγάλος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης