Σαουδική Αραβία: Θα σταυρώσουν νεαρό άνδρα επειδή συμμετείχε σε διαδηλώσεις

Σαουδική Αραβία: Θα σταυρώσουν νεαρό άνδρα επειδή συμμετείχε σε διαδηλώσεις

Ο Ali Mohammed Al Nimr συνελήφθη στις 14 Φεβρουαρίου του 2012, όταν ήταν μόλις 17 ετών, κατά τη διάρκεια μίας διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην επαρχία Κατίφ

Σαουδική Αραβία: Θα σταυρώσουν νεαρό άνδρα επειδή συμμετείχε σε διαδηλώσεις
Ένας νεαρός άνδρας στη Σαουδική Αραβία πρόκειται να εκτελεστεί σύντομα με σταύρωση, μετά από την απόρριψη της τελευταίας έφεσης που είχε ασκήσει σε μία συνεδρίαση δικαστηρίου που έλαβε χώρα μυστικά, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος.

Ο Ali Mohammed Al Nimr συνελήφθη στις 14 Φεβρουαρίου του 2012, όταν ήταν μόλις 17 ετών, κατά τη διάρκεια μίας διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην επαρχία Κατίφ, με την κατηγορία της συμμετοχής σε παράνομες διαδηλώσεις. 

Αργότερα, στο κατηγορητήριο προστέθηκαν παραβάσεις που σχετίζονταν με οπλοκατοχή και επιθέσεις, για τις οποίες ωστόσο δεν παρουσιάστηκε ποτέ οποιαδήποτε απόδειξη.

Κλείσιμο
O Ali κρατήθηκε αρχικά σε φυλακή ανηλίκων, όπου του αρνήθηκαν την πρόσβαση σε δικηγόρο. Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, στο συγκεκριμένο ίδρυμα έπεσε θύμα βασανιστηρίων που είχαν ως σκοπό να του αποσπάσουν μία ομολογία. 

Τελικά, το έγγραφο που υπέγραψε αποτέλεσε τη βάση της καταδίκης του, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν αποδείξεις πως εξαναγκάστηκε σε ομολογία. Ο Ali και η οικογένειά του άσκησαν έφεση, ωστόσο αυτή εκδικάστηκε χωρίς την παρουσία τους και με συγκάλυψη των στοιχείων που είχαν παρουσιάσει.

Σύμφωνα με τους International Business Times, που έφεραν στο φως την υπόθεση, ο νεαρός άνδρας βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών επειδή είναι ανιψιός του Sheikh Nimr al-Nimr, ενός 53χρονου σφοδρού επικριτή του καθεστώτος στη Σαουδική Αραβία και επιφανούς θρησκευτικού ηγέτη στο βασίλειο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης