Ιστορικός ανακάλυψε την αρχαιότερη αναφορά της λέξης «fuck»

Ιστορικός ανακάλυψε την αρχαιότερη αναφορά της λέξης «fuck»

Όπως υποστηρίζει ο Dr Booth, η διασημότερη «βρισιά» των Βρετανών χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε δικαστικά έγγραφα, στις αρχές του 14ου αιώνα

Ένας Βρετανός ιστορικός, ονόματι Dr. Booth, ο οποίος εργάζεται ως ανώτερος ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Keele, φαίνεται πως ανακάλυψε την προέλευση και ενδεχομένως την πρώτη χρήση της λέξης «fuck». Η επίμαχη λέξη βρέθηκε σε κάποια δικαστικά έγγραφα του δικαστηρίου του Chester, τα οποία χρονολογούνται στο 1310.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας δικαστικός γραμματέας απέδωσε το παρατσούκλι «Roger Fuckbythenavele» σε έναν από τους παράνομους της εποχής. Το συγκεκριμένο ψευδώνυμο σήμαινε «υπερβολικά βλάκας», σύμφωνα με τον Dr. Booth. Όπως, μάλιστα, δήλωσε ο ίδιος: «Ξεφύλλιζα αυτά τα συναρπαστικά πρακτικά, όταν το είδα κατά λάθος. Είναι κάτι που πραγματικά κάνει εντύπωση».

Πριν από την ανακάλυψη αυτή, η πιο παλιά χρήση της βρετανικής «βρισιάς» ανήκε σε ένα ποίημα του 1475, με τίτλο «Flen flyys», οι στίχοι του οποίου έγραφαν: «they are not in Heaven, since they fuck the wives of Ely». To εν λόγω ποίημα, όμως, είναι γραμμένο στα Αγγλο-Λατινικά, γεγονός που σημαίνει πως η σημασία μπορεί να είναι διαφορετική από τα σύγχρονα Αγγλικά. Μια ακόμα φορά που έχει γίνει χρήση της επίμαχης λέξης σε παλαιά βρετανικά έγγραφα, είναι το 1528 από έναν θυμωμένο μοναχό, ο οποίος έβριζε κάποιον άλλον μοναχό με τη φράση «O d fuckin abott».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Roger

wtf?

fckn unbelivable !!!!!!!!!

LOL.!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης