Για ναζιστικούς χειρισμούς στο θέμα των προσφύγων κατηγορεί ο Φάιμαν τον Ορμπάν

Για ναζιστικούς χειρισμούς στο θέμα των προσφύγων κατηγορεί ο Φάιμαν τον Ορμπάν

«Ο Βίκτορ Ορμπάν ενεργεί με ανεύθυνο τρόπο όταν κάνει όλους αυτούς τους πρόσφυγες οικονομικούς μετανάστες, ακολουθεί ηθελημένα μια πολιτική αποτροπής», τόνισε χαρακτηριστικά

Για ναζιστικούς χειρισμούς στο θέμα των προσφύγων κατηγορεί ο Φάιμαν τον Ορμπάν
Την εντονότατη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν αναφορικά με τους πρόσφυγες εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, συγκρίνοντας τη μεταχείριση που επιφυλάσσει στους πρόσφυγες που διέρχονται από την Ουγγαρία με την περίοδο των ναζί.

«Το στοίβαγμα των προσφύγων μέσα σε τρένα με την προσδοκία να φύγουν πολύ μακριά, ξυπνά την ανάμνηση της πιο σκοτεινής περιόδου στην ήπειρό μας», δήλωσε ο Φάιμαν. «Ο Βίκτορ Ορμπάν ενεργεί με ανεύθυνο τρόπο όταν κάνει όλους αυτούς τους πρόσφυγες οικονομικούς μετανάστες. Ακολουθεί ηθελημένα μια πολιτική αποτροπής», τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Η Ουγγαρία, που υποστηρίζει μια σκληρή γραμμή κατά των μεταναστών, έχει προκαλέσει τους Ευρωπαίους εταίρους της, ενώ μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του λαϊκιστή επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης που θέλει να εμποδίσει τη διέλευση προσφύγων από τη χώρα του προς την Αυστρία και στη συνέχεια προς τη Γερμανία από τις 15 Σεπτεμβρίου, κατασκευάζοντας έναν φράχτη από συρματόπλεγμα στα σύνορα με τη Σερβία.

Κλείσιμο
Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ορμπάν δηλώνει πως «οι Σύροι πρόσφυγες, που φθάνουν μαζικά στην Ευρώπη και περνούν από την Ουγγαρία, δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, αλλά από καταυλισμούς που βρίσκονται στις γειτονικές χώρες. Εκεί ήταν ασφαλείς». Ο Ορμπάν υποστήριξε πως οι πρόσφυγες δεν έρχονται στην Ευρώπη «επειδή αναζητούν ασφάλεια, αλλά επειδή θέλουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που έχουν στους καταυλισμούς. Επιθυμούν μια γερμανική ζωή, ίσως μια σουηδική ζωή».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης