Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Σεσίλ τώρα δηλώνει... «συντετριμμένος»

Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Σεσίλ τώρα δηλώνει... «συντετριμμένος»

Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη που δίνει, μετά την δολοφονία του εμβληματικού λιονταριού

Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Σεσίλ τώρα δηλώνει... «συντετριμμένος»
Ο 55χρονος Αμερικανός οδοντίατρος, Ουόλτερ Πάλμερ, βρέθηκε στο επίκεντρο της παγκόσμιας κατακραυγής, όταν, πριν ενάμιση μήνα, δολοφόνησε ένα από πιο γνωστά και αγαπητά λιοντάρια στην Ζιμπάμπουε, τον 13χρονο Σεσίλ.



Κλείσιμο
Μετά την δολοφονία του λιονταριού ο οδοντίατρος από την Μινεσότα είχε εξαφανιστεί και μόλις, την Κυριακή το βράδυ, επανεμφανίστηκε με κοινή συνέντευξη που έδωσε στο Associated Press και στην εφημερίδα Minneapolis Star Tribune. Ο 55χρονος οδοντίατρος ανέφερε ότι την Τρίτη θα επιστρέψει και πάλι στα επαγγελματικά του καθήκοντα και υποστήριξε ότι αισθάνεται «συντετριμμένος» από τα επακόλουθα και τις συνέπειες που είχε η δολοφονία του Σεσίλ, στην οικογένεια, στους φίλους και στους συναδέλφους του.



Ο Πάλμερ αμφισβήτησε τα δημοσιεύματα, που ανέφεραν, ότι, αφού δολοφόνησε το εμβληματικό λιοντάρι με τόξο στο εθνικό πάρκο Hwange της Ζιμπάμπουε, στη συνέχεια το αποτελείωσε με όπλο, σαράντα ώρες αργότερα, για να εξαφανιστεί αμέσως μετά και επέμεινε ότι πάντα στα κυνήγια που συμμετείχε ακολουθούσε τους νόμους...

«Αν γνώριζα ότι το λιοντάρι είχε όνομα και ήταν σημαντικό για την χώρα ή για μελέτες, δεν θα το είχα σκοτώσει. Κανείς από την κυνηγετική μου ομάδα δεν γνώριζε το όνομα του λιονταριού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ουόλτερ Πάλμερ και κατέληξε λέγοντας ότι μετά από ένα σχεδόν μήνα «διαδικτυακής κακοποίησης», τώρα πια αισθάνεται ασφαλής να επιστρέψει στην εργασία του.

Ο δολοφόνος του Σεσίλ υποστήριξε ότι το χρονικό διάστημα που επέλεξε να μείνει μακριά από την δημοσιότητα, δεν είχε εξαφανιστεί, αλλά, απλά, βρισκόταν μαζί με την οικογένεια και τους φίλους του και είπε ότι η υπόθεση με την δολοφονία του Σεσίλ και η τροπή που αυτή πήρε «ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για την γυναίκα και την κόρη του». Πάντως, ο Αμερικανός οδοντίατρος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την δολοφονία του λιονταριού, όπως, για παράδειγμα, δεν μίλησε καθόλου για την τύχη του πτώματος του άτυχου ζώου, μετά την βάναυση δολοφονία του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης