Γερμανία: Εννιά στους δέκα αισθάνονται ντροπή για τις βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων

Γερμανία: Εννιά στους δέκα αισθάνονται ντροπή για τις βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων

Το 59% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν φοβάται την άφιξη πολλών προσφύγων - Το 50% θεωρεί ότι οι αρχές δεν κάνουν αρκετά για να προστατεύσουν τους πρόσφυγες από τις επιθέσεις 

Γερμανία: Εννιά στους δέκα αισθάνονται ντροπή για τις βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων
Σχεδόν ένας στους δύο Ανατολικογερμανούς (ποσοστό 46%) δηλώνει ότι "φοβάται" τη μαζική άφιξη προσφύγων στη Γερμανία, ενώ η κυβέρνηση της χώρας υπολογίζει ότι θα δεχτεί φέτος 800.000 αιτήσεις για χορήγηση ασύλου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στο σύνολο της χώρας ωστόσο, το 59% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν φοβάται την άφιξη πολλών προσφύγων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Deutschlandtrend ("Γερμανικές Τάσεις") για λογαριασμό της δημόσιας τηλεόρασης ARD. Όμως στην Ανατολική Γερμανία, όπου οι επιθέσεις εναντίον των προσφύγων πολλαπλασιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, το ποσοστό των ανθρώπων που δηλώνουν ότι φοβούνται φτάνει το 46% ενώ στη Δυτική είναι μόνο 36%.

Σε όλη τη χώρα, σχεδόν εννιά στους δέκα (ποσοστό 87%) είπαν ότι αισθάνονται "ντροπή" για τις βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων ενώ 11% δήλωσαν ότι δεν ντρέπονται για αυτές. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (ποσοστό 95%) οι Γερμανοί χαιρετίζουν επίσης τη βοήθεια που προσφέρουν ιδιώτες στους αιτούντες άσυλο.

Κλείσιμο
Ακριβώς οι μισοί (50%) θεωρούν ότι οι αρχές δεν κάνουν αρκετά για να προστατεύσουν τους πρόσφυγες από τις επιθέσεις ενώ το 40% πιστεύει το αντίθετο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή που διενεργήθηκε την περίοδο 31 Αυγούστου-1η Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.001 Γερμανών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης