Τουρκία: Πώς μια 22χρονη «ανάγκασε» την αστυνομία να συλλάβει τον άντρα που την κακοποίησε

Τουρκία: Πώς μια 22χρονη «ανάγκασε» την αστυνομία να συλλάβει τον άντρα που την κακοποίησε

Ανάρτησε φωτογραφίες του προσώπου της, πρησμένου και μελανιασμένου από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί από τον σύντροφό της


Τουρκία: Πώς μια 22χρονη «ανάγκασε» την αστυνομία να συλλάβει τον άντρα που την κακοποίησε
Μια νεαρή Τουρκάλα ανάγκασε τους μέχρι σήμερα... απρόθυμους αστυνομικούς να συλλάβουν τον πρώην φίλο της, αναρτώντας στο προσωπικό της ιστολόγιο φωτογραφίες του προσώπου της, πρησμένου και μελανιασμένου από τα χτυπήματα που είχε δεχθεί από τον σύντροφό της.

Η Κουμπρά Γιλμάζ, 22 ετών, ανακοίνωσε την Τρίτη, μέσω του μπλογκ της, ότι αποφάσισε να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια την κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του πρώην φίλου της, εξηγώντας ότι οι αρχές δεν είχαν δώσει καμία συνέχεια στην καταγγελία της.

«Αν με σκοτώσουν ή αν δεχτώ επίθεση βγαίνοντας από το σπίτι μου για να πάω στο σουπερμάρκετ ή αν καταλήξω στο νεκροτομείο πριν προλάβω να επιστρέψω, πρέπει να ξέρετε ποιος με σκότωσε», έγραψε η Κουμπρά, αποκαλύπτοντας και το όνομα του πρώην συντρόφου της.

Κλείσιμο
Για να επικυρώσει τα λεγόμενά της, η νεαρή που ζει στην Αλάνια, στη νότια Τουρκία, δημοσίευσε μια σειρά σοκαριστικών φωτογραφιών: το πρόσωπο και το σώμα της καλύπτονταν από μελανιές από τα χτυπήματα που είχε δεχτεί. 

Η καταγγελία της, μετά την αναπαραγωγή της από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε την παρέμβαση δικηγόρων, των κοινωνικών υπηρεσιών καθώς και της χωροφυλακής. Αστυνομικοί την συνόδευσαν μέχρι το τοπικό αστυνομικό τμήμα για να υποβάλει μήνυση. 



Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης εναντίον της Κουμπρά εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι του και συνελήφθη.

Το βίντεο από την επίθεση 

 
Σημειώνεται πως η ενδοοικογενειακή βία είναι σύνηθες φαινόμενο στην Τουρκία όπου, σύμφωνα με την Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας, οι δολοφονίες γυναικών αυξήθηκαν τα τελευταία χρόνια και έφτασαν τις 294 το 2014.

Η αντιπολίτευση και τα φεμινιστικά κινήματα κατηγορούν το καθεστώς του ισλαμοσυντηρητικού προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι υποδαυλίζει τη βία κατά των γυναικών λόγω θρησκευτικών προκαταλήψεων. Ο ίδιος, πάντως, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι φεμινίστριες «δεν έχουν καμία σχέση με τη θρησκεία και τον πολιτισμό μας» και ότι η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι «αντίθετη με τη φύση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης