Πάπας Φραγκίσκος: Οι ιερείς να συγχωρούν τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ιερείς να συγχωρούν τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις

Σε μια ακόμα εξαιρετικά ριζοσπαστική κίνηση προχώρησε ο Ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας - Με επιστολή του προς τους καθολικούς ιερείς τους προέτρεψε να συγχωρούν τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις

Πάπας Φραγκίσκος: Οι ιερείς να συγχωρούν τις γυναίκες που κάνουν εκτρώσεις
Η έκτρωση είναι από ανέκαθεν ένα σοβαρό αμάρτημα για την Καθολική Εκκλησία και η τιμωρία είναι μόνο μία: ο αφορισμός. Όμως, ο ρηξικέλευθος Πάπας Φραγκίσκος, μετά την προσέγγιση που έκανε προς τους ομοφυλόφιλους, το περασμένο έτος, με σημερινή επιστολή του προς το σύνολο των καθολικών ιερέων, τους κάλεσε να συγχωρούν τις γυναίκες που έχουν κάνει έκτρωση, ενώ αποκάλεσε την ενέργεια αυτή ένα «σημάδι» μέσα στην καρδιά τους, όταν αναγκάζονται να παίρνουν αυτή την «οδυνηρή» απόφαση.



Κλείσιμο
Στην επιστολή του ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρει σχετικά με τις γυναίκες που αναγκάζονται να κάνουν έκτρωση: «Συνάντησα πολλές γυναίκες που φέρουν μέσα στην καρδιά τους το σημάδι αυτής της αγωνιώδους και οδυνηρής απόφασης και γνωρίζω καλά την πίεση που τις έχει οδηγήσει σε αυτή την απόφαση. Ξέρω ότι είναι μια υπαρξιακή και ηθική δοκιμασία».



Στην επιστολή που απέστειλε σήμερα προς τους καθολικούς ιερείς ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρει ότι εναπόκειται στην διακριτική τους ευχέρεια να δίνουν άφεση αμαρτιών στις γυναίκες που έχουν κάνει έκτρωση και ζητούν από τους ιερείς να τις απαλλάξουν από το αμάρτημα, αφού ζητούν γι' αυτό συγχώρεση με «συντετριμμένη καρδιά».

Το θέμα των εκτρώσεων είναι το τελευταίο από τα καυτά θέματα που απασχολούν την Καθολική Εκκλησία και ο Πάπας Φραγκίσκος τολμά να «αγγίξει». Το περασμένο έτος αναφέρθηκε στο θέμα - ταμπού για την Εκκλησία, την ομοφυλοφιλία και υποστήριξε ότι και οι ομοφυλόφιλοι έχουν «δώρα» να προσφέρουν στην κοινωνία, σηματοδοτώντας έτσι μια ριζοσπαστική στροφή για την συντηρητική Καθολική Εκκλησία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης