Ισπανία: Πωλήθηκε ολόκληρο αεροδρόμιο για μόλις... 10.000 ευρώ

Ισπανία: Πωλήθηκε ολόκληρο αεροδρόμιο για μόλις... 10.000 ευρώ

Η μοναδική προσφορά ήταν από μία Κινέζικη εταιρία η οποία θέλει να μετατρέψει το «αεροδρόμιο φάντασμα» σε κόμβο διανομής των προϊόντων της στην Ευρώπη

Ισπανία: Πωλήθηκε ολόκληρο αεροδρόμιο για μόλις... 10.000 ευρώ
Ένα από τα σύμβολα της μεγάλης οικονομικής έκρηξης της Ισπανίας, το αεροδρόμιο Ciudad Real, βγήκε στο σφυρί έναντι ενός ποσού της τάξεως των μόλις... 10.000 ευρώ. Το λεγόμενο και «αεροδρόμιο φάντασμα» αγοράστηκε από μία κινέζικη επενδυτική εταιρία, ονόματι Tzaneen International, μετά από πλειστηριασμό που διενεργήθηκε από το δικαστήριο στην κεντρική Ισπανία. Οι Κινέζοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν το συγκεκριμένο αεροδρόμιο σε κόμβο εισαγωγής και διανομής των προϊόντων τους στην Ευρώπη. 

Η Ισπανία είχε χορηγήσει την άδεια για την δημιουργία του αεροδρομίου το 2006, το οποίο μάλιστα έχει και έναν πολύ μεγάλο διάδρομο προσγείωσης μήκους 4 χιλιομέτρων. Το αεροδρόμιο με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις υπολειτούργησε μέχρι το 2009, και έκλεισε το 2012 μετά από μόλις 4 χρόνια λειτουργίας. Είχε αρχικά σχεδιαστεί ως βάση εμπορευματικών μεταφορών, καθώς και ως ένα βοηθητικό αεροδρόμιο για ώρες αιχμής της Μαδρίτης. 

Η κινέζικη εταιρία δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει επιπλέον επενδύσεις στην περιοχή αγοράζοντας γη και κτίρια κάνοντας μια συνολική επένδυση της τάξης των 60 με 70 εκατομμυρίων ευρώ. Πάντως σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου, υπάρχει ακόμα περιθώριο 20 εργάσιμων ημερών για όσους κάνουν μία προσφορά τουλάχιστον 28 εκατομμυρίων ευρώ  (το 70% της εκτιμώμενης αξίας του αεροδρομίου), αν θέλουν να ακυρωθεί υπό κάποιες προϋποθέσεις η συμφωνία με τους Κινέζους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης