Γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη Λέσβο για να βοηθήσει τους πρόσφυγες

Γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη Λέσβο για να βοηθήσει τους πρόσφυγες

Ο διάσημος ηθοποιός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη γενναιοδωρία και την υποστήριξη των ντόπιων αλλά και το ηρωικό έργο της ακτοφυλακής

Γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη Λέσβο για να βοηθήσει τους πρόσφυγες
Ο Ντέιβ Μόρισεϊ, πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς Walking Dead, επισκέφθηκε αυτήν την εβδομάδα τη Λέσβο με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, για να συμβάλλει στην διάσωση των παράνομων μεταναστών που καταφθάνουν κατά εκατοντάδες στο ελληνικό νησί.

Βιώνοντας από πρώτο χέρι την κατάσταση στο νησί του ανατολικού Αιγαίου, ο διάσημος ηθοποιός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη γενναιοδωρία και την υποστήριξη των ντόπιων αλλά και το ηρωικό έργο της ακτοφυλακής, παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Από τη μία πλευρά, βλέπεις πρόσφυγες να στέκονται σε ουρές για να καταγραφεί το όνομά τους και από την άλλη βλέπεις Έλληνες να περιμένουν σε ουρές στα ATM για να σηκώσουν 60 ευρώ τη μέρα. Είναι η τέλεια καταιγίδα», είπε ο Μόρισεϊ στην Daily Mail.

Κλείσιμο
Προτού ο γνωστός ηθοποιός επιβιβαστεί στο σκάφος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για να βοηθήσει στην διάσωση μεταναστών από ένα σκάφος το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στη Μεσόγειο για 10 ώρες, είχε ήδη την ευκαιρία να αξιολογήσει την κατάσταση στο νησί και να δει τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές σε έναν άνισο αγώνα.

Οι άνθρωποι που βοήθησε το διήμερο που έμεινε στη Λέσβο είναι μόλις μερικοί από τους εκατοντάδες που φτάνουν στο ελληνικό νησί καθημερινά, στην πλειοψηφία τους πρόσφυγες που προσπαθούν να γλυτώσουν από τις φρικαλεότητες στη Συρία και την επέλαση του Ισλαμικού Κράτους.

«Πρέπει να ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ζοφερή. Έχουμε ξαναδεί τέτοιες εικόνες στο παρελθόν, π.χ. σε λιμούς ανά τον κόσμο. Όμως αυτή είναι η δική μας κρίση. Συμβαίνει εδώ και τώρα», είπε ο ηθοποιός.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης