Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3 ώρες με το νέο υπερηχητικό αεροπλάνο

Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3 ώρες με το νέο υπερηχητικό αεροπλάνο

Το πρωτότυπο S-512 Supersonic είναι μία νέα προσπάθεια για την δημιουργία ενός υπερηχητικού αεροπλάνου με πρωτοφανείς ανέσεις για 18 τυχερούς -και πολύ πλούσιους- επιβάτες

Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε 3 ώρες με το νέο υπερηχητικό αεροπλάνο
Μετά την καθήλωση του Κονκόρντ, η αεροπορία έγινε φτωχότερη, καθώς δεν  υπήρξε αντικαταστάτης του πρώτου και μοναδικού μέχρι στιγμης υπερηχητικού αεροπλάνου επιβατικών μεταφορών. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει σύντομα, καθώς το S-512 Supersonic αναμένεται να πάρει την θέση του αν όλα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι σχεδιαστές του. Με μέγιστη ταχύτητα στα 2.205 χλμ./ώρα (Mach 1,8) και ταχύτητα ταξιδιού τα 1.963 χλμ./ώρα  (Μach 1,6), το πρωτότυπο της αμερικάνικης Spike Aerospace θα έχει ένα κόστος που θα αγγίζει τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Το αεροπλάνο είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει 18 επιβάτες και είναι ικανό να καλύπτει την απόσταση ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο σε μόλις 3 ώρες. Το σχέδιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 και από τότε έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό οι εξελικτικές προσπάθειες ώστε να γίνει έτοιμο για εμπορική χρήση.

Αυτη την στιγμή η ακτίνα δράσης του αγγίζει τα 10.334 χλμ. και το μέγιστο ύψος που μπορεί να πετάξει φθάνει στα 46.000 πόδια, αρκετά υψηλότερα από τις υπόλοιπες εμπορικές πτήσεις.

Κλείσιμο
Σε αντίθεση με το απίστευτα στριμωγμένο εσωτερικό του Κονκόρντ (που μην ξεχνάμε ότι είχε σχεδιαστεί στην δεκαετία του 60), το δημιούργημα της Spike Aerospace θα εξασφαλίζει μία πρωτόγνωρη αίσθηση πολυτέλειας και υψηλών παροχών στον ταξιδιώτη.

Τα εντυπωσιακά πανοραμικά παράθυρα με το άπλετο φως στο εσωτερικό, η σχεδόν παντελής απουσία θορύβου, το δωρεάν Wi-F και τα πολύ άνετα καθίσματα είναι μερικές από τις πολλές ανέσεις που θα απολαμβάνουν οι πελάτες του.

Πελάτες που μάλλον θα είναι από τους λίγους και εκλεκτούς αυτού του κόσμου, καθώς το υψηλό κόστος του αεροπλάνου, σε συνδυασμό με τις μόλις 18 θέσεις, είναι σίγουρο ότι θα απαιτούν ένα ιδιαίτερα υψηλό αντίτιμο για όσους θα μπορούν να βρεθούν στα ελάχιστα καθίσματά του. Όπως και να έχει όμως, ακόμα και αν τελικά τα οικονομικά... δεν βγαίνουν, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι η συζήτηση για ένα υπερηχητικό αεροπλάνο δεν πέθανε μαζί με εκείνο το εξαίρετο ανθρώπινο δημιούργημα, το Κονκόρντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης