Τουρκία: 18 τουρίστες τραυματίστηκαν όταν αερόστατο τυλίχτηκε στις φλόγες

Τουρκία: 18 τουρίστες τραυματίστηκαν όταν αερόστατο τυλίχτηκε στις φλόγες

Σε κοιλάδα της Καππαδοκίας - Ανάμεσα στους τραυματίες και δύο Έλληνες

Τουρκία: 18 τουρίστες τραυματίστηκαν όταν αερόστατο τυλίχτηκε στις φλόγες
Δεκαοχτώ τουρίστες, που επέβαιναν σε αερόστατο, στην κοιλάδα Üzengi της Καππαδοκίας, τραυματίστηκαν, όταν το αερόστατο συγκρούστηκε με καλώδιο του ηλεκτρικού ρεύματος και τυλίχτηκε στις φλόγες. Την περιοχή αυτή της κεντρικής Τουρκίας επισκέπτονται πολλοί τουρίστες για να θαυμάσουν τα βράχια σε σχήμα κώνου και ο τουρισμός με αερόστατα γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη.



Κλείσιμο
Στο συγκεκριμένο αερόστατο επέβαιναν συνολικά 20 τουρίστες, αλλά τραυματίστηκαν οι 18 από αυτούς, όταν το αερόστατο, αφού έπιασε φωτιά, έκανε αναγκαστική προσγείωση. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής και η κατάσταση τους κρίνεται σταθερή, ενώ σύμφωνα με δήλωση του διευθυντή της υπηρεσίας Υγείας της περιοχής, όλοι οι τραυματίες βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Από τους 18 τουρίστες οι 14 είναι Κινέζοι, ένας Βραζιλιάνος, δύο από τις ΗΠΑ και δύο από την Ελλάδα, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχει και ένας Τούρκος. Ο χειριστής του αερόστατου νοσηλεύεται με εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια και στο κεφάλι.

Το αερόστατο είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Παρασκευής από την περιοχή Νεβσεχίρ, αλλά πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην κοιλάδα Üzengi, μετά το ατύχημα.



Η πολιτική αεροπορία και η αστυνομία της περιοχής διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος.



Στην Καππαδοκία υπάρχουν συνολικά 195 τουριστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό με αερόστατα και από τα 600 εκατομμύρια δολάρια, που αποφέρει συνολικά ο τουρισμός στην περιοχή κάθε χρόνο, το 14% προέρχεται από τις ξεναγήσεις με αερόστατα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης