Le Figaro: Ο πρώην σοσιαλιστής που θέλει να δημιουργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ της Γαλλίας

Le Figaro: Ο πρώην σοσιαλιστής που θέλει να δημιουργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ της Γαλλίας

Ευελπιστεί να συσπειρώσει όλους τους δυσαρεστημένους του κυβερνώντος κόμματος και να κάνει την ανατροπή στις περιφερειακές εκλογές του Δεκεμβρίου 

Le Figaro: Ο πρώην σοσιαλιστής που θέλει να δημιουργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ της Γαλλίας
Στον ΣΥΡΙΖΑ της Γαλλίας θέλει να δώσει σάρκα και οστά πρώην στέλεχος των Γάλλων σοσιαλιστών. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Figaro», ο πρώην ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών, Λιέμ Χοάνγκ Νγκογκ, αποφάσισε να αποχωρήσει από το κόμμα του Φρανσουά Ολάντ με στόχο να δημιουργήσει την γαλλική «Ριζοσπαστική Αριστερά». 

Με την κίνησή του αυτή ευελπιστεί να συσπειρώσει όλους τους δυσαρεστημένους του κυβερνώντος κόμματος και να κάνει την ανατροπή στις περιφερειακές εκλογές του Δεκεμβρίου και εν συνεχεία στις προεδρικές του 2017.

«Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα ενέπνευσε τον Γάλλο πρώην Σοσιαλιστή, Λιέμ Ηοάνγκ Νγκοκ, συνιδρυτή του «Κλαμπ των Απογοητευμένων Σοσιαλιστών», όπως αναφέρει η συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας.  Φλερτάροντας με όλους όσοι  είναι απογοητευμένοι από τους Σοσιαλιστές (PS), o Λιέμ Χοάνγκ Νγκονγκ, θέλει να δώσει πνοή σ΄έναν ευρύτερο συνασπισμό της Αριστεράς. 

 Ο πρώην ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος προτιμά να δίνει το παρών σε διαδηλώσεις ενάντια στην λιτότητα παρά να στηρίζει την σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ. Στο πλευρό του βρίσκεται κι ένα μεγάλο όνομα από το χώρο της Αριστεράς, ο Ζαν Λικ Μελανσόν  ." Εάν θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη, θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ισπανίας ή αυτό του ΣΥΡΙΖΑ", επεσήμανε ο Νγκογκ πριν από λίγες στην εφημερίδα "L' Humanite". Υπογράμμισε επίσης, πως, όλοι όσοι επιχείρησαν να ανανεώσουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας, απέτυχαν.
Κλείσιμο

Το εγχείρημά του βρίσκει απόλυτα σύμφωνους τον εκπρόσωπο των Οικολόγων, Ζουλιέν Μπαιρού , τον Πιερ Λορέν, ηγέτη του κομμουνιστικού κόμματος αλλά και τον Ερίκ Κοκερί, από το Κόμμα της Αριστεράς. Πριν ξεκινήσει το συνέδριο των Σοσιαλιστών , ο Νγκογκ είχε προειδοποίησε με συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα "Le Monde"  πως όσοι δεν συμφωνούν με τη "γραμμή" του Σοσιαλιστικού Κόμματος, θα πρέπει να κινητοποιηθούν εν όψει των περιφερειακών εκλογών του Δεκεμβρίου αλλά και των προεδρικών του 2017. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης