ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάλος στη Βρετάνια με 17χρονο που αυτοκτόνησε για χάρη του Ισλαμικού Κράτους

Σάλος στη Βρετάνια με 17χρονο που αυτοκτόνησε για χάρη του Ισλαμικού Κράτους

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε σήμερα σε όλα τα πρωτοσέλιδα

Σάλος στη Βρετάνια με 17χρονο που αυτοκτόνησε για χάρη του Ισλαμικού Κράτους
Η φωτογραφία του νεαρότερου Βρετανού που διέπραξε βομβιστική επίθεση ως καμικάζι δημοσιεύθηκε σήμερα στα πρωτοσέλιδα πολλών βρετανικών εφημερίδων.

Το Ισλαμικό Κράτος κατονόμασε τον 17χρονο Τάλχα Ασμάλ ως τον έναν από τους τέσσερις οδηγούς οχημάτων που  με εκρηκτικές ύλες, που έπεσαν πάνω σε θέσεις των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στη Χάτζατζ, στον οδικό άξονα ο οποίος συνδέει το Τικρίτ και το Μπάιτζι, βόρεια της Βαγδάτης.

Κλείσιμο


Οι επιθέσεις αυτές, διαπράχθηκαν το Σάββατο από καμικάζι που κατάγονταν σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος από τη Γερμανία, την Αγγλία, το Κουβέιτ και την Παλαιστίνη, στοίχισαν τη ζωή σε 11 μέλη των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Τάλχα Ασμάλ, που είχε μεγαλώσει στο Ντούσμπερι, στο Δυτικό Γιόρκσιρ και απαντούσε στο nom de guerre «Αμπού Γιούσουφ αλ Μπριτάνι», παρουσιάστηκε ως ένας έφηβος που ήταν γεμάτος αγάπη, ευγένεια, φροντίδα και προσήνεια από την οικογένειά του, που τόνισε ότι έχει «ραγίσει η καρδιά της από την ανείπωτη τραγωδία» του θανάτου του.



Ωστόσο, φέρεται να είχε εγκαταλείψει τη Βρετανία την 31η Μαρτίου, μαζί με έναν φίλο του, τον Χάσαν Μούνσι, επίσης 17 ετών, για να πάει στη Συρία μέσω Τουρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 600 ως 700 Βρετανοί έχουν πάει να πολεμήσουν στη Συρία και στο Ιράκ, 300 εκ των οποίων έχουν έκτοτε επιστρέψει στη Βρετανία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης