Άδοξο τέλος στο ταξίδι της 30χρονης που ήθελε να διασχίσει τον Ειρηνικό με βάρκα

Άδοξο τέλος στο ταξίδι της 30χρονης που ήθελε να διασχίσει τον Ειρηνικό με βάρκα

Παρά τις 16 προσπάθειες κωπηλατών να διασχίσουν τον Ειρηνικό, μόνο δύο άτομα έχουν καταφέρει να τελειώσουν με επιτυχία το ταξίδι

Άδοξο τέλος στο ταξίδι της 30χρονης που ήθελε να διασχίσει τον Ειρηνικό με βάρκα
Το φιλόδοξο ταξίδι της Sonya Baumstein, της 30χρονης Αμερικανίδας που ήθελε να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διέσχιζε τον Ειρηνικό Ωκεανό κωπηλατώντας, έληξε άδοξα το Σάββατο όταν η γυναίκα εξέπεμψε σήμα κινδύνου και διασώθηκε από ένα κοντινό σκάφος 250 χιλιόμετρα από την ακτή της Ιαπωνίας.

Η Baumstein είχε αναχωρήσει από το Τσόσι της Ιαπωνίας πριν από μία εβδομάδα για ένα θρυλικό ταξίδι 9.600 χιλιομέτρων με προορισμό την Καλιφόρνια, όπου υπολόγιζε ότι θα έφτανε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, μία βλάβη του συστήματος πηδαλιουχίας σε συνδυασμό με την κακοκαιρία και ένα προαίσθημα ότι «κάτι δεν πάει καλά» οδήγησαν την Baumstein στην απόφαση να διακόψει το ταξίδι της, ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο ούτε τη δική της ζωή αλλά ούτε και τη ζωή των διασωστών.

Κλείσιμο
«Τις τελευταίες οχτώ μέρες ζήσαμε μία ενδιαφέρουσα εμπειρία. Γνωρίζαμε ότι το ταξίδι είχε ρίσκο αφού περιμέναμε αρκετή κακοκαιρία, ιδίως όταν φτάναμε στην Καλιφόρνια το φθινόπωρο. Η Σόνια και ορισμένα μέλη της ομάδας αισθανθήκαμε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Αν και ήταν ένα αόριστο συναίσθημα, η εμπειρία μας έχει δείξει ότι όταν ένα προαίσθημα επιμένει, πρέπει να είσαι προσεκτικός», είπε η ομάδα της Baumstein σε μία ανακοίνωση τη Δευτέρα.

Παρά τις 16 προσπάθειες κωπηλατών να διασχίσουν τον Ειρηνικό, μόνο δύο άτομα έχουν καταφέρει να τελειώσουν με επιτυχία το ταξίδι, σύμφωνα με στοιχεία από την Εταιρεία Κωπηλασίας Ωκεανού - οι Γάλλοι Ζεράρ Ντ' Αμποβίλ (1991) και Εμανουέλ Κουάντρ (2005).
 
Η Baumstein ταξίδευε με ένα σκάφος που ήταν ειδική παραγγελία, με 7 μέτρα μήκος και βάρος 300 κιλά, χωρίς μηχανή ή ιστίο. Η αθλήτρια είχε μαζί της 544 κιλά λυοφιλοποιημένων τροφίμων (freeze-dried), 180 μονάδες υγρών με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και μια ποσότητα ελαιόλαδου.
 
Η ομάδα της την παρακολουθούσε από στεριάς με τηλέφωνο μέσω δορυφόρου και με GPS. 
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης