Διαμαρτυρία μεταναστών στα ιταλογαλλικά σύνορα

Διαμαρτυρία μεταναστών στα ιταλογαλλικά σύνορα

Η γαλλική αστυνομία όμως είναι παρούσα στην περιοχή και ανάγκασε τους μετανάστες να απομακρυνθούν από την οδική αρτηρία που συνδέει Ιταλία και Γαλλία

Διαμαρτυρία μεταναστών στα ιταλογαλλικά σύνορα
Πάνω στα βράχια, στην παραθαλάσσια περιοχή του Βεντιμίλια, στα ιταλογαλλικά σύνορα, κοιμούνται περίπου 80 μετανάστες, ελπίζοντας να καταφέρουν να βρουν την ευκαιρία να εισέλθουν στην Γαλλία, με τη βοήθεια κυρίως Ιταλών εργαζομένων που πηγαινοέρχονται καθημερινά στη γειτονική χώρα.

Η γαλλική αστυνομία όμως είναι παρούσα στην περιοχή και ανάγκασε τους μετανάστες να απομακρυνθούν από την οδική αρτηρία που συνδέει Ιταλία και Γαλλία.

Παράλληλα, στον σταθμό του Βεντιμίλια βρίσκονται περίπου 250 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιχειρούν και αυτοί να περάσουν τα σύνορα με τρένο. Και στις περιπτώσεις αυτές όμως, σε συντριπτικό ποσοστό, όταν εντοπίζονται από τις γαλλικές αστυνομικές αρχές συνοδεύονται και πάλι στην ιταλική επικράτεια.

Κλείσιμο
Πολλοί μετανάστες άρχισαν απεργία πείνας αρνούμενοι να δεχθούν το φαγητό που τους μοιράζει ο Ερυθρός Σταυρός ενώ ξεκίνησαν και καθιστικές διαμαρτυρίες.

Στο Μιλάνο η αστυνομία ανάγκασε τις εκατοντάδες Σύρους, Ερυθραίους και Σομαλούς, κυρίως, μετανάστες να απομακρυνθούν από τον εσωτερικό χώρο αναμονής του σταθμού στον οποίο είχαν εγκατασταθεί, με την ελπίδα να μπορέσουν να μεταναστεύουν σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στην πλατεία μπροστά από τον σταθμό ή σε καταστήματα που έχουν πάψει να λειτουργούν.

Σύντομα πρόκειται να διαμορφωθούν χώροι προσωρινής φιλοξενίας, δίπλα στον σταθμό, στο κτήριο της πρώην ένωσης εργαζομένων των σιδηροδρόμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης