Καθηγήτρια υπερασπίζεται τον νομπελίστα που έκανε κριτική στις γυναίκες

Καθηγήτρια υπερασπίζεται τον νομπελίστα που έκανε κριτική στις γυναίκες

«Τα σχόλια του καθηγητή δεν ήταν σεξιστικά» λέει η Valerie Beral, επιστήμονας και συνάδελφος του νομπελίστα  σερ Τιμ Χαντ - Τι είχε πει ο καθηγητής σε παγκόσμιο επιστημονικό συνέδριο στη Σεούλ για τις γυναίκες συναδέλφους του;

Καθηγήτρια υπερασπίζεται τον νομπελίστα που έκανε κριτική στις γυναίκες
Ο 72χρονος Βρετανός καθηγητής πανεπιστημίου, σερ Τιμ Χαντ, μπορεί να βραβεύθηκε το 2001 με το Νόμπελ Ιατρικής, αλλά οι δηλώσεις που έκανε για τις γυναίκες συναδέλφους του σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στη Σεούλ πρόσφατα, δύο πράγματα θα μπορούσαν να φανερώσουν: ή ο καθηγητής είναι πολύ συντηρητικός ή, απλά, είναι παθών!


Κλείσιμο

Οι δηλώσεις του Χαντ, που απασχόλησαν τον Τύπο και τον οδήγησαν σε παραίτηση από την θέση του σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ήταν: «Αφήστε με να σας πω για το πρόβλημά μου με τα κορίτσια. Τρία πράγματα συμβαίνουν όταν είσαι μαζί τους στο εργαστήριο, τις ερωτεύεσαι, σε ερωτεύονται και, όταν τους κάνεις κριτική, βάζουν τα κλάματα».

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τα σχόλια του Χαντ, τα οποία χαρακτηρίστηκαν σεξιστικά, ο ίδιος, ζήτησε μεν συγγνώμη, αλλά δήλωσε στο BBC ότι εννοούσε όσα είπε και επέμενε στην άποψή του ότι οι γυναίκες επιστήμονες θα πρέπει να εργάζονται σε...ξεχωριστά εργαστήρια από τους άντρες!



Η συνάδελφός του και καθηγήτρια στο τμήμα Επιδημιολογίας για τον Καρκίνο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Valerie Beral, έρχεται σήμερα με δηλώσεις της να σταθεί στο πλευρό του Χαντ και να τον υπερασπιστεί...

Συγκεκριμένα, η Beral, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BCC: «Ο Χαντ είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, αλλά εκκεντρικός και απόκοσμος. Οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν. Υπήρχαν και υπάρχουν πολλές γυναίκες όσες και οι άντρες μεταπτυχιακοί φοιτητές, αλλά οι γυναίκες, αν και διαθέτουν τα προσόντα δεν υποβάλλουν αιτήσεις για ανώτερες θέσεις. Οι γυναίκες, που εργάζονται σε επαγγέλματα, όπως οι επιστήμες, λαμβάνουν πολύ σοβαρά το γεμάτο ένταση περιβάλλον και, αν κάτι πάει στραβά, το παίρνουν προσωπικά. Ίσως, οι γυναίκες να βρίσκουν δύσκολο να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο περιβάλλον, όχι διανοητικά, αλλά συναισθηματικά. Οι γυναίκες ανησυχούν πολύ για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι ίδιες αντιληπτές και όχι το έργο τους. Νομίζω ότι οι γυναίκες είναι πιθανόν να παίρνουν την κριτική προσωπικά και δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι η εργασία τους που υπόκειται σε κριτική».

Η λέκτορας Connie St Louis, που συμμετείχε στο συνέδριο, δήλωσε στο BBC για το θέμα: «Κανείς δεν γέλασε με τις δηλώσεις του, όλοι ήταν σοβαροί και οι γυναίκες επιστήμονες από την Κορέα, που ήταν οικοδεσπότες, έμειναν εμβρόντητες...».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης