Τσούκα Ουμούνα: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο «Βρετανός Ομπάμα» για την ηγεσία των Εργατικών

Τσούκα Ουμούνα: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο «Βρετανός Ομπάμα» για την ηγεσία των Εργατικών

Τι επικαλέστηκε ο 36χρονος βουλευτής που θεωρείτο φαβορί από τα γραφεία στοιχημάτων για την ηγεσία

Τσούκα Ουμούνα: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο «Βρετανός Ομπάμα» για την ηγεσία των Εργατικών
Εξέπληξε τους υποστηρικτές του ο 36χρονος Τσούκα Ουμούνα που θεωρείτο φαβορί για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, όταν ανακοίνωσε πως αποσύρει την υποψηφιότητά του δίχως να διευκρινίζει τους λόγους.

Ο νεαρός φιλόδοξος και δυναμικός πολιτικός που συχνά τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτηρίζουν «Βρετανό Ομπάμα», μόλις τρεις ημέρες έπειτα από την επίσημη ανακοίνωσή του ότι θα λάβει μέρος στην κούρσα για την ηγεσία, άφησε εμβρόντητους όλους όσους πίστευαν στην υποψηφιότητά του όταν απροσδόκητα αποσύρθηκε από τον αγώνα.

Ο ίδιος επικαλέστηκε τον έλεγχο που υφίσταται τις τελευταίες ημέρες, πυροδοτώντας φήμες για τα σενάρια που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Εικάζεται, λοιπόν, ότι οι κυριακάτικες βρετανικές εφημερίδες σχεδίαζαν να δημοσιεύσουν κάτι που θα έφερνε σε δύσκολη θέση τον ίδιο ή κάποιο κοντινό του πρόσωπο.
Κλείσιμο

«Από τη νύχτα της ήττας μας την περασμένη εβδομάδα υποβλήθηκα στο αυξημένο επίπεδο πίεσης που συνοδεύει μια υποψηφιότητα για την ηγεσία», ανέφερε ο Ουμούνα στη δήλωση με την οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κούρσα, λίγες ημέρες μετά την συντριπτική ήττα που σημείωσε το κόμμα των Εργατικών στις πρόσφατες γενικές εκλογές που οδήγησε στην παραίτηση του Εντ Μίλιμπαντ.

Ο βουλευτής και σκιώδης υπουργός αρμόδιος για τις επιχειρήσεις πρόσθεσε πως δεν το βρήκε «μια ευχάριστη εμπειρία. Κατά συνέπεια, έπειτα από περαιτέρω σκέψη, αποσύρω την υποψηφιότητά μου».

Την ίδια ώρα, ο 36χρονος Ουμούνα εξέφρασε τον φόβο ότι ήταν πολύ νωρίς για να διεκδικήσει την κορυφαία θέση και δήλωσε πως η μεγαλύτερη ανησυχία του ήταν για τον αντίκτυπο που θα είχε η προσπάθειά του σε αυτούς που βρίσκονται κοντά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης