Η Βιέννη υποδέχεται τη Eurovision με «γκέι» φανάρια οδικής κυκλοφορίας

Η Βιέννη υποδέχεται τη Eurovision με «γκέι» φανάρια οδικής κυκλοφορίας

Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους της πόλης έχουν αντικαταστήσει τον «Σταμάτη» και τον «Γρηγόρη» με φιγούρες γκέι ζευγαριών

Η Βιέννη υποδέχεται τη Eurovision με «γκέι» φανάρια οδικής κυκλοφορίας
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για να υποδεχθεί τον ετήσιο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στην αυστριακή πρωτεύουσα στις 23 Μαΐου, η Βιέννη αποφάσισε να βάλει τα καλά της και να δείξει σε όλον τον πλανήτη το προοδευτικό της πρόσωπο.

Δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους της πόλης έχουν αντικαταστήσει τον «Σταμάτη» και τον «Γρηγόρη» με φιγούρες γκέι ζευγαριών που εμφανίζονται να περπατούν ή να στέκονται μαζί χεράκι-χεράκι με μία καρδιά ανάμεσά τους.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Υπηρεσίας Φωτισμού της πόλης, η συγκεκριμένη καμπάνια έχει ως σκοπό να παρουσιάσει τη Βιέννη ως μία ανοιχτόμυαλη πόλη αλλά και αυξήσει την ασφάλεια στους δρόμους, αφού οι πρωτότυπες φιγούρες προσελκύουν την προσοχή τόσο των οδηγών όσο και των πεζών.

Κλείσιμο
Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, που κλείνει φέτος τα 60 του χρόνια, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο διεθνές γκέι κοινό. Το γεγονός δε ότι πέρυσι είχε αναδειχθεί νικήτρια η Κοντσίτα Βουρστ, μία drag περσόνα με γυναικεία εμφάνιση και μούσι, κάνει ακόμα πιο σημαντική τη φετινή διοργάνωση για το κίνημα LGBT.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης