MIT: 6 στους 10 διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών είναι Έλληνες

MIT: 6 στους 10 διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών είναι Έλληνες

Το ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί στην αναζήτηση για τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη τα τελευταία 6000 χρόνια

Το νέο πρότζεκτ της ομάδας Macro Connections από το Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης ονόματι Pantheon συγκεντρώνει και αναλύει δεδομένα αναφορικά με την πολιτισμική παραγωγή διαφόρων χωρών του πλανήτη, από το 4.000 π.Χ. έως και το 2010. 

Ο ιστότοπος αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος που έχει ως σκοπό την χαρτογράφηση της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μπορεί να αποκαλύψει στον επισκέπτη με λίγα μόνο κλικ τις σημαντικότερες προσωπικότητες  που ανέδειξε κάθε τόπος στη μακρόχρονη ιστορία του.

Το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ μετρά την παγκόσμια αναγνωρισιμότητα των ιστορικών προσωπικοτήτων λαμβάνοντας υπόψη δύο βασικούς παράγοντες:  τον αριθμό των τοπικών εκδόσεων της Wikipedia που φιλοξενούν ένα άρθρο για το συγκεκριμένο άτομο και τον Ιστορικό Δείκτη Δημοτικότητας (HPI).

Με βάση αυτούς τους δύο παράγοντες, η αναζήτηση για τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη τα τελευταία 6000 χρόνια εμφανίζει μία λίστα δέκα ονομάτων, στα οποία κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο.

Έξι στα δέκα ονόματα ανήκουν σε σημαντικές προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων και της ιστορίας μας, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας.

Δείτε παρακάτω την πλήρη λίστα με τους 10 διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών.

1. Αριστοτέλης
2. Πλάτωνας
3. Ιησούς Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρας
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας

ΣΧΟΛΙΑ (161)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΑΧΜΑΖΙΔΟΥ

την λίστα αυτήν την συνέταξαν άθεοι και άσχετοι... Ο Χριστός ήταν Θεάνθρωπος όχι άνθρωπος ... έλεος... αυτό συνιστά ύβρη και αίρεση... το μόνο παρήγορο η αναγνώριση των Ελλήνων σε όλα τα επίπεδα ...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΤΑΧΜΑΖΙΔΟΥ

Αθεοι συνέταξαν την λίστα.. Ο Χριστός ήταν Θεάνθρωπος, όχι άνθρωπος... έλεος ... αυτό συνιστά βλασφημία και αίρεση ... αλλά τι να περιμένει κανείς από τέτοια πανεπιστήμια ... δυστυχώς δείχνει το πού βαδίζει ο κόσμος μας και κυρίως ο δυτικός ... το παρήγορο είναι η αναγνώριση των Ελλήνων σε όλα τα επίπεδα...

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟΚΟΣ

Ο Χριστος ηταν καθαροαιμος ελληνας. Οι προγονοι του ηταν απο την Αθηνα του Περικλετου, που πηγαν σαν μισθοφοροι στη Μ. Ασια και μετα την καθοδο των μυριων κατευθηνθηκαν στην Παλαστινη, οπου και εγκατασταθηκαν. Ετσι λοιπον, αφου ο Χριστος ειναι Θεος, ολοι οι ελληνες ειναι θεοι, εχοντας το DNA του Χριστου.Επσης ελληνες ησαν κα ο Μωαμεθ με το Βουδα.Ομως οι ανθελληνες αμερικανοι δεν τους εβαλαν επιτηδες στην καταταξη. Ο Μωαμεθ λεγοταν Μωαμεθιος, δηλ. Μω-αμεθυστος η "αυτος που δεν μεθαει"Οσο για τον Βουδα, εινα ο γνωστος Κουδας.

Λεωνίδας

Βλέπω ο Ρωμιός δεν έχασε την ευκαιρία να βγει σαν κλόουν άλλη μια φορά και να περηφανευτεί / καπηλευτεί τα επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων, με τους οποίους μοιράζεται πλέον μόνο τη γλώσσα.

Ο - Έλληνας,.

Λεωνίδας, 03:32, κρίμα στο όνομα που κουβαλάς, αν είναι το πραγματικό σου! Σαράντα χρόνια ζω στη Δυτική Ευρώπη και λόγω τής εργασίας μου είχα πολύχρονες σχέσεις και με ανθρώπους άλλων λαών. Ξέρεις τι φύρες είναι? τι καθυστερημένοι? τι κουτοπόνηροι και συνάμα χαζοβιόληδες? και πόσο σιωπηρά φθονούν την Ελλάδα και τούς Έλληνες, όχι επί προσωπικού αλλά γιατί ενοχλούνται για την καταγωγή μας. Για πήγαινε έξω και κάνε παρέα με σχέσεις συνεργασίας και αμοιβαίο όφελος, με Γιουγκοσλάβους, με Βουλγλάρους, με Ιταλούς, με Ισπανούς, με Τούρκους, με Πολωνούς κ.ά., και τότε θα δεις τη διαφορά σκέψης και δράσης Ελλήνων και ξένων. Τώρα, εσύ, με τη λειψή σου γνώση και κάποιες ψυχικές διαταραχές κάθεσαι στο πληκτρολόγιο και ρίχνει τα φαρμακερά σου βέλη κατά τής ίδιας σου τής χώρας και κατά των συμπατριωτών σου, συλλήβδην! Για έλα σε επαγγελματική επαφή και με τους γύρω λαούς, γνώρισε τους από ...πολύ κοντά και έπειτα ξαναγράψε μας. Λεωνίδα, Έλληνας και μ' ένα μάτι!, καθώς λέγαμε παλαιότερα εμείς, τής δικής μου γενιάς... Και η πορεία μέσα ζωή και στην αλλοπρόσαλλη Κοινωνία μάς το επιβεβαίωσε περίτρανα!..

.

Πάρε υπογλώσσιο προτού με διαβάσεις. Οι Ρωμιοί, δηλαδή οι εκχριστιανισμένοι Έλληνες, είναι πολιτιστικοί και βιολογικοί απόγονοι και συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων! Ω ναι! Ζεις ή μου 'παθες τίποτα; Εγώ σου είπα πάρε υπογλώσσιο πρώτα..

Theo

Αυτό που ενώ όλοι θαυμάζουν τους αρχαίους Έλληνες και θα ήθελαν έστω και να δουν το χώμα που πάτησαν και μερικοί απάτριδες Έλληνες διαδίδουν και χαίρονται ότι δεν έχουμε καμία σχέση μαζί τους πραγματικά είναι ότι πιο μίζερο. Και φυσικά αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κάθε πληθυσμός σε κάθε περιοχή του πλανήτη κουβαλάει το DNA των παλαιότερων κατοίκων της, με επιμειξίες που υπάρχουν από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του ανθρώπου. Όλοι οι αρχαίοι λαοί, που και αυτοί ήταν προιόν επιμειξίας, έχουν αφήσει απογόνους, ακόμα και αν χάθηκε το όνομα ή η γλώσσα τους, εκτός αν αποτέλεσαν θύμα γενοκτονίας. Γίνεται πλήθος γενετικών ερευνών παγκοσμίως τις οποίες φυσικά εδώ κανείς δεν τολμά να παρουσιάσει στα ΜΜΕ. Εκεί δεν υπάρχουν εικασίες και υποθέσεις. Εκεί συσχετίζουν γενετικά χαρακτηριστικά με ιστορικά γεγονότα. Δεν παίζει ρόλο ούτε η προέλευση του επωνύμου, ούτε η ονομασία των χωριών, που αποτελούν ένα ενδιαφέρον αλλά μικρό κομμάτι μιας ατελείωτης έρευνας. Για να μη μιλήσω φυσικά για τις γενετικές και ανθρωπολογικές εξετάσεις που γίνονται σε σκελετούς αρχαίων τάφων, όπου πιστοποιείται η φυλετική ταυτότητα των νεκρών συσχετίζοντας στοιχεία του DNA τους με το σημερινό και μαθαίνουμε ότι πρόκειται για σκελετό αρχαίου Έλληνα, Γαλάτη, Ρωμαίου, Αιγύπτιου ή Κέλτη. Δυστυχώς, η έλλειψη προσωπικής έρευνας και η υιοθέτηση μεμονωμένων απόψεων που εξυπηρετούν τους σκοπούς μας είναι το χαρακτηριστικό των καιρών μας από φανατισμένους ιδεολόγους της κακιάς ώρας, που μπροστά στην φανατίλα τους αγνοούν και απαξιώνουν ολόκληρες επιστήμες, οι οποίες δίνουν απαντήσεις αλλά η σύγχρονη ουτοπία της παγκοσμιοποίησης που θέλει ανθρώπους και λαούς χωρίς ταυτότητα τις αφήνει στο σκοτάδι για το ευρύ κοινό. Αλλά ευτυχώς η ιστορία δείχνει ότι οποιοσδήποτε θέλησε να αφανίσει λαούς μέσω της ισοπέδωσης των πάντων και να τους μετατρέψει σε κοτόπουλα ορνιθοτροφείου, απέτυχε παταγωδώς. Είμαστε όλοι ίσοι και χωρίς να γίνει αυτό. Καλή αποτυχία λοιπόν στους ανθρώπους που απαρνούνται με σιχαμάρα τους προγόνους τους, την ιστορία τους και τις καταβολές τους.

Ηλίας

Εγώ 7 βλέπω!

Γιάννης

Κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα τα ίδια...Ψυχολογικές επιχειρήσεις. Ο Ιησούς Χριστός ήταν ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ και δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση με οποιονδήποτε άνθρωπο, όσο σοφός ή σπουδαίος ήταν. Κλωτσάτε στα καρφιά 2000 χρόνια τώρα, αλλά μυαλό δεν βάζετε...

Γιαννης

Να πουμε ομως οτι ολοι ηταν αρχαιοι Ελληνες και οχι μπασταρδεματα, δημοσιουπαλληλικα και κομματοσκυλα που ειναι κατα το πληστον ο νεοΕλληνας! Καλυτερα να μην βιαζομαστε να χαρουμε γιατι εαν ειχαμε λιγο νου οπως εκεινοι δεν θα ειχαμε φτασει εδω που φτασαμε!

αναστασιος

γεια σας μαγκες θα σας παρακαλουσα να δειτε την ταινια "man from earth" εμπιστευτειτε με και δεν θα χασετε.το λεω κυριως στους φανατικους χριστιανους.

εσένα σε πειράζουν οι φανατικοί Χριστιανοί;;

έτσι ξεγελας τη συνείδησή σου; εσύ κάτσε να φτιάξεις αντίληψη για τα πράγματα από τις ταινίες...... μετά μπορείς να βελάξεις ελεύθερα...

@@

Καλή ανάσταση Αναστάσιε!

Αναστασία

Ποιοι είναι οι φανατικοί χριστιανοί; Αυτοί που πιστεύουν;Που βλέπεις το φανατισμό τους εδώ μέσα; Αντίθετα,άλλοι είναι που μιλάνε απαξιωτικά για τον Θεάνθρωπο,δείχνοντας το φόβο και την ήττα τους.Την ταινία καλά έκανες και την είδες,καθένας με το επίπεδο του και τα πιστεύω του.Εγω δε θα τη δω,δεν μου αρέσει ο τίτλος.Καλη ανάσταση, χρόνια πολλά Αναστάσιε...(καλύτερα ν αλλάξεις τ όνομα σου)

Γιώργος

Για τους φανατικούς Μουσουλμάνους έχεις να προτείνεις κάτι;

kostas

μερκελ τη βλεπω???ουτε ενα γερμανος μαθε ιστορια και μετα ζητα

panos

Σιγα σιγα κ πονηρα προς τον αθεισμο μας παει το αμερικα.ο Χριστος μας λενε ηταν μονο ενας ανθρωπος

tabularasa

Ηταν και χιονανθρωπος

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης