Σφαγή στην Υεμένη: Ο τρόμος των τζιχαντιστών εξαπλώνεται στον αραβικό κόσμο

Σφαγή στην Υεμένη: Ο τρόμος των τζιχαντιστών εξαπλώνεται στον αραβικό κόσμο

Για πρώτη φορά τόσο μεγάλο χτύπημα στη χώρα - Πώς έδρασαν οι άντρες του Ισλαμικού Κράτους που προκάλεσαν το μακελειό - Εμείς δεν θα χτυπούσαμε τζαμί, ανέφεραν εκπρόσωποι της Αλ Κάιντα

Σφαγή στην Υεμένη: Ο τρόμος των τζιχαντιστών εξαπλώνεται στον αραβικό κόσμο
Πολλαπλοί ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας των τζιχαντιστών που σκόρπισαν το θάνατο την Παρασκευή στην Υεμένη. Μέχρι στιγμής, τα θύματα είναι τουλάχιστον 142, όλοι στα τζαμιά των Σιιτών στην πρωτεύουσα της χώρας. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές αναλαμβάνουν την ευθύνη για τέτοια πολύνεκρη επίθεση στην Υεμένη, όπου άλλωστε η Αλ Κάιντα παραμένει η πιο δραστήρια τρομοκρατική οργάνωση. Εκπρόσωποί της πάντως καταδίκασαν την επίθεση, αναφέροντας πως εκείνοι δεν θα επιτίθονταν ποτέ κατά ενός τζαμιού.

Τεμαχισμένα πτώματα και λίμνες αίματος ήταν η δραματική εικόνα που αντίκριζε κάποιος για ώρες μετά το αιματοκύλισμα. 
Κλείσιμο



Αυτόπτες μάρτυρες που επέζησαν της επίθεσης αναφέρουν πως ένας από τους βομβιστές βρισκόταν μέσα στο τζαμί, ενώ ένας άλλος εξερράγη την ώρα που ο κόσμος προσπαθούσε να βγει. 



Ενας τρίτος είχε στόχο το τζαμί Al-Hashush στα βόρεια της πόλης, ενώ ο συνεργός του παρέμενε έξω από το τζαμί και επίσης εξερράγη όταν οι πιστοί έτρεχαν να σωθούν από την πρώτη έκρηξη. 



Είναι σαφές από τα χαρακτηριστικά πως σκοπός των τρομοκρατών ήταν να προκαλέσουν κατά το δυνατόν περισσότερα θύματα, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 



Μέχρι στιγμής, 142 είναι οι νεκροί και ακόμα 351 έχουν καταγραφεί ως τραυματίες. 

Με μια προκήρυξή τους που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, οι τζιχαντιστές της Σανα προειδοποιούσαν πως αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης