Η Bild ζητά από βουλευτές να υπογράψουν αν θα ψηφίσουν τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα!

Η Bild ζητά από βουλευτές να υπογράψουν αν θα ψηφίσουν τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα!

Μέσω email θέτει το υποθετικό ερώτημα και ζητά από τους 361 γερμανούς βουλευτές να δηλώσουν ρητά εάν θα συμφωνήσουν

Η Bild ζητά από βουλευτές να υπογράψουν αν θα ψηφίσουν τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα!
Καινούργιο επεισόδιο στην ανθελληνική «Οδύσσεια» της γερμανικής εφημερίδας Bild, παρακολουθεί η γερμανική πολιτική ηγεσία, καθώς η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα, όχι απλώς της Γερμανίας, αλλά ολόκληρης της Ε.Ε., αποφάσισε να αποστείλει ερωτηματολόγιο σε ένα έκαστο μέλος της γερμανικής Κάτων Βουλής (Bundestag) , καλώντας τους να απαντήσουν εγγράφως, αν θα συμφωνήσουν σε τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. 

Η γερμανική λαϊκή εφημερίδα απέστειλε 361 επιστολές, σε κάθε μέλος δηλαδή του Bundestag, ζητώντας τους να απαντήσουν αν θα ψηφίσουν υπέρ του τρίτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, το οποίο η ίδια η σύνταξη της εφημερίδας θεωρεί δεδομένο. 

Η βουλέυτης των Πρασίνων Ταμπεα Ρόσνερ έλαβε το επίμαχο e-mail το οποίο δημοσίευσε μαζί με την απάντησή της στην προσωπική της ιστοσελίδα. «Ως βουλευτής, σύμφωνα με το άρθρο 38 του Βασικού Νόμου (σ.σ Σύνταγμα), δεν είστε δέσμια ούτε υποδείξεων ούτε εντολών, παρά απαντάτε μόνο στη συνείδησή σας. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η Bild ρωτά σήμερα όλους τους βουλευτές αν είστε έτοιμοι να συμφωνήσετε σε ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. Θα καταγράψουμε όλες τις απαντήσεις, ακόμα και όσες δε μας δοθούν». 

Κλείσιμο
Η εφημερίδα μάλιστα δίνει και διορία στα μελη του Bundestag να απαντήσουν μέχρι τη ερχόμενη Δευτέρα. 

Η συγκεκριμένη βουλευτής της Κάτω Βουλής κατηγόρησε την εφημερίδα για «προπαγάνδα» απαντώντας με αυτά τα λόγια: «Αξιότιμοι Κύριοι, προς το παρόν δε υπάρχει κανένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Αν τεθεί ένα τέτοιο ζήτημα θα  εξετάσω το περιεχόμενο και στη συνέχεια θα ψηφίσω. Ως εφημερίδα έχετε σύμφωνα με το άρθρο 5 του Βασικού Νόμου το δικαίωμα να ενημερώνετε ελεύθερα το κοινό για τα γεγονότα, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις θα ήθελα να ρωτήσω ήδη σήμερα όλους τους δημοσιογράφους της Bild, αν σκοπεύετε να συνεχίσετε τη διαρκή εκστρατεία δυσφήμισης και στιγματισμού ενός ολόκληρου λαού. Παρακαλώ στείλτε μου την απάντησή σας μέχρι την Τρίτη, 24 Μαρτίου (ώρα 10.00) στην ακόλουθη διεύθυνση bundestagsumfrage@bild.de. Θα δημοσιεύσω στο twitter μου την απάντησή σας, ακόμα και αν δεν δοθεί».


Το προκλητικό μήνυμα της Bild προς τους βουλευτές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης