22 χρόνια φυλακή σε έφηβο Βρετανό που σχεδίαζε τον αποκεφαλισμό στρατιώτη

22 χρόνια φυλακή σε έφηβο Βρετανό που σχεδίαζε τον αποκεφαλισμό στρατιώτη

Συνελήφθη σε δρόμο του Λονδίνου με ένα μαχαίρι και ένα σφυρί - Πριν ένα χρόνο είχε προσηλυτιστεί από τρομοκρατική μουσουλμανική οργάνωση

22 χρόνια φυλακή σε έφηβο Βρετανό που σχεδίαζε τον αποκεφαλισμό στρατιώτη
Κανένα έλεος φαίνεται ότι δεν ήθελε να δείξει το βρετανικό δικαστήριο, που αποφάσισε να επιβάλλει ποινή φυλάκισης 22 ετών στον 19χρονο Βρετανό, με καταγωγή από το Κονγκό, Brusthom Ziamani, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Αύγουστο σε δρόμο του ανατολικού Λονδίνου να κουβαλά μέσα σε τσάντα ένα μαχαίρι δώδεκα εκατοστών και ένα σφυρί.



Ο 19χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι σχεδίαζε να εισβάλλει σε στρατώνα και να αποκεφαλίσει έναν Βρετανό στρατιώτη, εμπνευσμένος από την δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη Lee Rigby τον Μάιο του 2013 σε δρόμο του νοτιοανατολικού Λονδίνου, από τους Michael Adebolajo και Michael Adebowale. Τότε, οι δύο δολοφόνοι είχαν επιτεθεί με μαχαίρια και μπαλτά στον άτυχο στρατιώτη, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και ανέφεραν στην αστυνομία ότι τον σκότωσαν για να πάρουν εκδίκηση για τους μουσουλμάνους που έχουν πέσει νεκροί από τις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Κλείσιμο


Ο  Brusthom Ziamani είχε αναφέρει στην πρώην φίλη του ότι οι εκτελεστές του Rigby ήταν για εκείνον «θρύλος» και είχε παραδεχθεί ότι σκόπευε να τους μιμηθεί με το να αποκεφαλίσει έναν Βρετανό στρατιώτη.

Κατά την διάρκεια της δίκης ο κατηγορούμενος ντυμένος με μαύρο πουκάμισο και σκούρο παντελόνι κοιτούσε συνεχώς κάτω και δεν αντέδρασε στο άκουσμα της ποινής του, ούτε στην αγόρευση του δικαστή Timothy Pontius, ο οποίος ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος από «καθαρή τύχη» δεν πραγματοποίησε το σχέδιο του.

Ο 19χρονος ζει στο νότιο Λονδίνο και οι γονείς του κατάγονται από το Κονγκό. Ήταν μάρτυρες του Ιεχωβά και μόλις πριν ένα χρόνο η οικογένεια ασπάστηκε το Ισλάμ. Ο νεαρός άνδρας όταν έφυγε από το σπίτι των γονιών του βρήκε καταφύγιο στην μαχητική ισλαμιστική οργάνωση al-Muhajiroun.

Ο ίδιος έχει αναρτήσει στην σελίδα του στο Facebook συνθήματα, όπως: «Έτοιμος να πεθάνω για τον Αλλάχ», «Ο νόμος της Σαρία στους δρόμους, εμείς θα τον εφαρμόσουμε, είναι μέρος της θρησκείας μας».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης