Σουηδία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από πυροβολισμούς σε εστιατόριο του Γκέτεμποργκ

Σουηδία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από πυροβολισμούς σε εστιατόριο του Γκέτεμποργκ

Οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για άλλους 8 τραυματίες, με την αστυνομία να λέει πως οι αριθμοί μπορεί να αυξηθούν

Σουηδία: Τουλάχιστον 2 νεκροί από πυροβολισμούς σε εστιατόριο του Γκέτεμποργκ
Επίθεση με Καλάσνικοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι, σε εστιατόριο του Γκέτεμποργκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 2 άτομα και τραυματίζοντας 8, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αλλά και με αρχική δήλωση της αστυνομίας της πόλης.


Κλείσιμο

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ούλα Μπρεμ ισχυρίστηκε πως η επίθεση σχετίζεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών από συμμορίες, ενώ παρόμοια στοιχεία δίνουν και οι αυτόπτες μάρτυρες με έναν εξ αυτών να λέει: «Οι συμμορίες ευθύνονται για τέτοιες ενέργειες εδώ πέρα». Γενικότερα, η περιοχή Biskopsgarden που έγινε η επίθεση, φημίζεται για τη δράση συμμοριών, ενώ και η Μπρεμ δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία ένδείξη πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση».

Σύμφωνα με μεταδόσεις της σουηδικής τηλεόρασης, δυο άνθρωποι τουλάχιστον, έχουν χάσει τη ζωή τους και οκτώ έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία με τραυματισμούς. Η αστυνομία προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε: «Δεν είχα ευκαιρία να σκεφτώ τι γινόταν. Ύστερα είδα ότι ο φίλος μου αιμορραγούσε. Προσπάθησα να σταματήσω την αιμορραγία όσο μπορούσα με το χέρι μου».

Η πρώτη κλήση για το περιστατικό έγινε λίγο μετά τις 10 το βράδυ (τοπική ώρα), ενώ στο σημείο εστάλησαν δέκα ασθενοφόρα και αρκετά περιπολικά. Οι αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο και διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν την ταυτότητα των δραστών, αλλά και τα αίτια της επίθεσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης