Σκληρό βίντεο: Αστυνομικοί στο Ντάλας σκοτώνουν 38χρονο ψυχασθενή!

Σκληρό βίντεο: Αστυνομικοί στο Ντάλας σκοτώνουν 38χρονο ψυχασθενή!

Η μητέρα του άτυχου άνδρα είχε καλέσει την αστυνομία, για να τον μεταφέρει σε κοντινό νοσοκομείο

Σκληρό βίντεο: Αστυνομικοί στο Ντάλας σκοτώνουν 38χρονο ψυχασθενή!
Η οικογένεια του 38χρονου Jason Harrison, από το Ντάλας των ΗΠΑ, έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκληρό βίντεο, που δείχνει τον άνδρα να πέφτει νεκρός από τους πυροβολισμούς δύο αστυνομικών.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη μητέρα του θύματος, Sirley Harrison, η ίδια είχε καλέσει πολλές φορές στο σπίτι την αστυνομία, εξαιτίας των διάφορων επεισοδίων που δημιουργούσε ο 38χρονος γιος της, που έπασχε από σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή.

Έτσι έκανε και στις 14 Ιουνίου του 2014, όταν η γυναίκα κάλεσε την αστυνομία και ζήτησε να μεταφέρουν το γιο της σε κοντινό νοσοκομείο.



Δύο αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι του 38χρονου και τους άνοιξε η μητέρα του, ενώ εκείνος εμφανίστηκε πίσω της, κρατώντας ένα κατσαβίδι...

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να το αφήσει κάτω και, όταν εκείνος δεν υπάκουσε, οι δύο αστυνομικοί τον πυροβόλησαν πέντε φορές και ο άτυχος άνδρας έπεσε νεκρός.



Τώρα, η οικογένειά του έδωσε το επίμαχο βίντεο στη δημοσιότητα και, παράλληλα, κατέθεσε μήνυση κατά των αστυνομικών.

Η μητέρα και ο αδελφός του 38χρονου δήλωσαν ότι οι αστυνομικοί γνώριζαν καλά πως ο Jason ήταν ψυχικά ασθενής και θα έπρεπε να του φερθούν ανάλογα και όχι να τον ωθήσουν σε μια πιο επιθετική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος του Ντάλας οι δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν τον 38χρονο μόνο όταν εκείνος δεν υπάκουσε στις εκκλήσεις τους να αφήσει κάτω το κατσαβίδι, ενώ ο συνήγορος τους δήλωσε ότι οι δύο αστυνομικοί βρισκόντουσαν σε αυτοάμυνα.

Σε συνέντευξη Τύπου ο συνήγορος της οικογένειας υποστήριξε, ότι αφού η αστυνομία γνώριζε πως επρόκειτο για άτομο με ψυχολογικές διαταραχές, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σπρέι πιπεριού ή taser για να τον ακινητοποιήσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ντάλας, η έρευνα για την υπόθεση έχει ολοκληρωθεί και έχει προωθηθεί στο γραφείο του εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης