Νέες συγκεντρώσεις υπέρ της Ελλάδας αυτή την Κυριακή σε όλο τον κόσμο

Νέες συγκεντρώσεις υπέρ της Ελλάδας αυτή την Κυριακή σε όλο τον κόσμο

Από την Κομοτηνή μέχρι το Ηράκλειο και από τη Βραζιλία και τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Λευκωσία χιλιάδες πολίτες θα διαδηλώσουν για «Ανάσα Αξιοπρέπειας» στη χώρα μας

Νέες συγκεντρώσεις υπέρ της Ελλάδας αυτή την Κυριακή σε όλο τον κόσμο
Τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε όλo τον κόσμο έγιναν σημείο αναφοράς σε πολλά ξένα μέσα λόγω της μεγάλης συμμετοχής πολιτών, που θέλησαν να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους στην μάχη της Ελλάδας κατά της λίτοτητας και με αφορμή το έκτακτο Eurogroup. 

Απ' ότι φαίνεται η παγκόσμια αυτή κίνηση δεν ήταν περιστασιακή, αλλά θα έχει και συνέχεια, καθώς οι πολίτες όλου του κόσμου δίνουν εκ νέου ραντεβού στις πλατείες πόλεων για να διαδηλώσουν υπέρ της χώρας μας.

Το νέο ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 17:00 (ώρα Ελλάδος) και συμμετοχή θα υπάρχει από όλες σχεδόν τις ελληνικές πόλεις, πάρα πολλές ευρωπαϊκές, αλλά και από Βραζιλία και Νέα Υόρκη. 

Κλείσιμο
Στον χάρτη που ακολουθεί ξεχωρίζουν τα σημεία όπου θα διεξαχθούν οι συγκεντρώσεις.



Μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ όλα τα μέρη του πλανήτη όπου θα γίνουν συλλαλητήρια.


«Ανάσα Αξιοπρέπειας» από χιλιάδες πολίτες σε όλο τον κόσμο το βράδυ της Τετάρτης

Συλλαλητήρια με σύνθημα «Ανάσα αξιοπρέπειας» την ώρα του Eurogroup πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως ένδειξη συμπαράστασης προς την ελληνική κυβέρνηση. 

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και αψηφώντας το κρύο και κρατώντας ελληνικές σημαίες φώναξαν πως «η Ευρώπη ανήκει στους Ελληνες» και «ψηλά το κεφάλι ούτε βήμα πίσω». Πληροφορίες κάνουν λόγο για 10.000 άτομα που ανταπορκίθηκαν στο κάλεσμα που έγινε μέσω Facebook, για συλλαλητήρια υπέρ της κυβέρνησης. «Μέρκελ φύγε από την Ε.Ε.», ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους συγκεντρωμένους, που έκαναν πορεία προς το γερμανικό προξενείο.



«Στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής δεν διαπραγματεύεται μόνη της η ελληνική κυβέρνηση αλλά μαζί με τα 10.000.000 των Ελλήνων πολιτών. Η ελπίδα έδιωξε τον φόβο» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης εκθειάζοντας την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού να διατρανώσει την ισχυρή θέλησή του για αλλαγή.



«Στις πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης ο λαός δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.



Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις, όπως τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, το Βόλο, τη Λάρισα, την Καλαμάτα, τη Λαμία, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τη Φλώρινα, αλλά και στην Κύπρο.



Παρά το ψύχος, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη καταλαμβάνοντας όλο το χώρο μπροστά στο Λευκό Πύργο, κρατώντας πανό, με συνθήματα υποστήριξης των ελληνικών αιτημάτων. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η γ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. Μετά τις 18:30 το απόγευμα, έκλεισε η παραλιακή λεωφόρος Νίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, ενώ με δυσκολία εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης του κόσμου διεξάγονταν η κυκλοφορία των οχημάτων στις παράπλευρες οδούς.

Εκατοντάδες πολίτες με πρόσκληση μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώθηκαν επίσης στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στα Περιβολάκια της Κορίνθου, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.



Συγκέντρωση υπέρ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, πραγματοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η συγκέντρωση, στην πλατεία Ελευθερίας, έγινε υπό άσχημες καιρικές συνθήκες λόγω του ψύχους και της βροχής, που πάντως δεν εμπόδισαν τους Ηρακλειώτες να πάρουν μέρος μαζικά και στο συλλαλητήριο.

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν και στα Χανιά, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. 

Στην εκδήλωση με πανό και μικροφωνική συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Χανίων, ζητώντας την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Με κεντρικά συνθήματα «Ανάσα Αξιοπρέπειας» και «Δεν εκβιαζόμαστε, Δεν κάνουμε πίσω, ΝΙΚΑΜΕ», πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια υποστήριξης των θέσεων της κυβέρνησης κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.




Διαμαρτυρία και στην Κύπρο υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης

Εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα, έξω από το Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία.Την εκδήλωση, που αποτελεί και διαμαρτυρία για τις πολιτικές λιτότητας στην Κύπρο, διοργάνωσε το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου, οργάνωση που συστάθηκε για να προσφέρει εξυπηρέτηση των περίπου 40.000 Ελλαδιτών μεταναστών στην Κύπρο.

Κόμματα τα αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι ανακοίνωσαν ότι θα παραστούν στην συγκέντρωση και κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους.




«Αλληλεγγύη στους Ελληνες» φώναξαν και χιλιάδες Ευρωπαίοι, καθώς παρόμοιες συγκεντρώσεις έγιναν στο Αμστερνταμ, τις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, το Εδιμβούργο, την Κοπεγχάγη, τη Λωζάννη, τη Ρώμη, τη Λισαβόνα, το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Βιέννη, τη Βουδαπέστη, τη Μαδρίτη, το Ελσίνκι και αλλού.

«Η Σκωτία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας» σημειώναν στην ιστοσελίδα τους οι διοργανωτές της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε έξω από το κοινοβούλιο στο Εδιμβούργο.

Στην Δανία οι πολίτες που διοργάνωσαν το συλλαλητήριο συμπαράστασης στην Ελλάδα σημείωναν χαρακτηριστικά: «Όχι στον εκβιασμό των Ευρωπαίων στην Ελλάδα.Στεκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων στον αγώνα τους κατά της λιτότητας».



Υπέρ των Ελλήνων και κατά της λιτότητας διαμαρτυρήθηκαν ακόμη και στη Βραζιλία.

Μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ελλάδα έστειλαν από τη Νέα Υόρκη δεκάδες συγκεντρωμένοι μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επίσης, κατά της λιτότητας διαδήλωσαν και στη Νέα Υόρκη. Οι συγκεντρωθέντες στο Μανχάταν κρατούσαν πλακάτ, διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς και φώναζαν συνθήματα ενάντια στην πολιτική της λιτότητας. «Από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Αθήνα επαναστατούμε γιατί δεν μπορούμε να ανασάνουμε» αναγραφόταν σε μεγάλο πανό.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης απαιτούν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση. Μετά την εκλογική νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες».

Με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συμμετέχοντες στη συγκέντρωση εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στον ελληνικό λαό.

Ο Ντάνιελ Μπερκ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Δράσης Λαρούς, τόνισε ότι «είμαστε Αμερικανοί, συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα και στην κυβέρνησή της ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Αυτό που λέμε είναι: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Η τρόικα θα χρεοκοπήσει».
 Η ομογενής Μάνια Τσιβόγλου ανέφερε ότι «το μήνυμά μας είναι ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσοι τους στηρίζουν πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι το σύστημα που προσπαθούσαν να επιβάλουν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες δεν λειτούργησε. Έχει αποτύχει με δραματικές συνέπειες στον κόσμο. Οι αλλαγές δεν είναι μόνο αναγκαίες, αλλά επιτακτικές για τη σωτηρία των λαών».

Η Φραγκώ Ακρίβου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ, ώστε να σταματήσει η λιτότητα. Επίσης, είμαστε εδώ για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι την στηρίζουμε για να παραμείνει αμετακίνητη και σταθερή στις αποφάσεις της».

H Μαρία Ροντρίγκεζ, από το Podemos USA, επεσήμανε ότι «η αρχή έγινε στην Ελλάδα. Η Ισπανία ακολουθεί. Οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Μαζευτήκαμε απόψε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας που αγωνίζεται ενάντια στην πολιτική της λιτότητας».

Ο Θεόδωρος Παυλάκος, στέλεχος ομογενειακών φορέων, υπογράμμισε ότι «είμαστε απόψε εδώ, ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, για να συμπαρασταθούμε στο έργο του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας για να βγει η Ελλάδα απ' αυτή την απομόνωση και την οικονομική καταστροφή που βιώνει το μεγαλύτερο τμήμα του Ελληνικού λαού. Διατηρούμε την ελπίδα ότι ο νέος πρωθυπουργός θα παλέψει για να αποχτήσουμε ξανά την αξιοπρέπειά μας».















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης