Οκλαχόμα: Εξετάζεται η απαγόρευση κουκουλοφόρων και μασκοφόρων σε δημόσιους χώρους

Οκλαχόμα: Εξετάζεται η απαγόρευση κουκουλοφόρων και μασκοφόρων σε δημόσιους χώρους

Για την αποφυγή ταραχών σε διαδηλώσεις - Διευκρινίζεται πως η απαγόρευσε δε θα αφορά σε μάσκες παιδιών για τους εορτασμούς του Χάλογουιν 

Οκλαχόμα: Εξετάζεται η απαγόρευση κουκουλοφόρων και μασκοφόρων σε δημόσιους χώρους
Έπειτα από τις βίαιες διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, οι τοπικές αρχές της Οκλαχόμα εξετάζουν την απαγόρευση κουκουλοφόρων και μασκοφόρων σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, αν η απαγόρευση εγκριθεί, οι πολίτες δε θα επιτρέπεται να φορούν ρούχα με κουκούλες, μάσκες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να καλύπτει το πρόσωπο.

Η ιδέα του επικεφαλής της επιτροπής δημόσιας ασφάλειας του Οκλαχόμα, Ντον Μπάριγκτον, εξήγησε πως με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η αντιμετώπιση της εγκληματικής συμπεριφοράς, καθώς με την απαγόρευση της κουκούλας και της μάσκας θα μπορεί να είναι διακριτή η ταυτότητα των πολιτών. Στόχος των τοπικών αρχών είναι ο περιορισμός κλοπών και εγκλημάτων από κουκουλοφόρους.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα, διευκρινίζεται πως η απαγόρευση δεν θα αφορά μάσκες παιδιών για τους εορτασμούς του Χάλογουιν ή για μάσκες που αφορούν σε ιατρικούς λόγους. 

Όποιος παραβιάσει το νόμο εφόσον εγκριθεί, θα καλείται  να καταβάλει πρόστιμο από 50 έως 500 δολάρια, ενώ προβλέπεται και η φυλάκιση μέχρι ενός έτους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης