Η Πρωτοχρονιά του 2015 στον κόσμο

Η Πρωτοχρονιά του 2015 στον κόσμο

Εντυπωσιακές εικόνες και φαντασμαγορικά σόου πυροτεχνημάτων σε όλες τις πρωτεύουσες της υφηλίου - Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Ντουμπάι, Μόσχα και Σίδνεϊ έκλεψαν την παράσταση

Η Πρωτοχρονιά του 2015 στον κόσμο
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν την έλευση του 2015 από το Σίνδνεϊ ως τη Νέα Υόρκη και τις όχθες του Τάμεση και την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι έως το Χονγκ Κονγκ και το Ντουμπάι.

Στην Ευρώπη, η
Μόσχα ξεκίνησε τον χορό των εορτασμών. Στην Κόκκινη Πλατεία ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βασιλείου φωτίστηκε από πολύχρωμα πυροτεχνήματα.

Κλείσιμο


Στο Παρίσι
τα πυροτεχνήματα που ερρίφθησαν από την Αψίδα του Θριάμβου φώτισαν τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων που ήταν γεμάτη τουρίστες.

Στο Λονδίνο περίπου 100.000 άνθρωποι που διέθεταν το απαραίτητο εισιτήριο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν ένα τεράστιο σόου πυροτεχνημάτων στις όχθες του Τάμεση, που διήρκησε 11 λεπτά.



Στην Ισπανία στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ στη Μαδρίτη χιλιάδες άνθρωποι αψήφησαν το κρύο και έφαγαν, όπως το θέλει η παράδοση, 12 ρώγες σταφυλιού μόλις το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα για να έχουν 12 καλότυχους μήνες. Περίπου 2 εκατομμύρια κιλά σταφύλια εκτιμάται ότι να καταναλώθηκαν στη χώρα την παραμονή της φετινής Πρωτοχρονιάς.

Στο Βερολίνο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πύλη του Βρανδεμβούργου και παρακολούθησαν το σόου με τα πυροτεχνήματα. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Χάσελχοφ ήταν επίσης παρών, 25 χρόνια μετά τη συναυλία που έδωσε στις 31 Δεκεμβρίου του 
1989. 




Στη Νέα Υόρκη, ένα εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν στην Τάιμς Σκουέρ την παραδοσιακή πλέον κάθοδο της πολύχρωμης κρυστάλλινης σφαίρας. Υπολογίζεται ότι περίπου 200 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν την τελετή από την τηλεόραση.



Στην Βραζιλία, την παράσταση έκλεψε το Ρίο ντε Τζανέιρο και οι εκδηλώσεις στην Κοπα Καμπάνα.


Νωρίτερα στην Ασία, στο Τόκιο περίπου 2.000 άνθρωποι άφησαν μπαλόνια στον ουρανό τα οποία περιείχαν τις ευχές τους για το νέο έτος.



Στο Χονγκ Κονγκ εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το σόου με τα πυροτεχνήματα που διήρκησε 8 λεπτά και φώτισε τους εμβληματικούς ουρανοξύστες της πόλης.



Στο Πεκίνο, η υποψηφιότητα της πόλης για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 ήταν στο επίκεντρο των εορτασμών που πραγματοποιήθηκαν στο ολυμπιακό πάρκο της κινεζικής πρωτεύουσας.



 Στο Ντουμπάι το Μπουρτζ Χαλίφα, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου που φτάνει τα 828 μέτρα, φωτίστηκε από πυροτεχνήματα.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης