Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ «ψεκάζουν» με Έμπολα

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ «ψεκάζουν» με Έμπολα

Ο ιός εφευρέθηκε για λογαριασμό της αμερικανικής κυβνέρνησης ενώ η Αφρική επιλέχθηκε ως ο τόπος διεξαγωγής ενός μεγάλου βιολογικού πειράματος, μετέδωσε η κρατική βορειοκορεατική τηλεόραση

Βόρεια Κορέα: Οι ΗΠΑ «ψεκάζουν» με Έμπολα
Την απάντηση για τη ραγδαία εξάπλωση του Έμπολα υποστηρίζει ότι... κατέχει η Βόρεια Κορέα: Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής «ψεκάζουν» με Έμπολα και μάλιστα επέλεξαν ως τόπο διεξαγωγής του μεγάλου αυτού βιολογικού πειράματος την Αφρική! 

Αυτό το απίστευτο συμπέρασμα συνήγαγαν οι συνεργάτες του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα θεώρησαν καλό να το αναμεταδώσουν από την κρατική βορειοκορεατική τηλεόραση KCNA για να ενημερωθούν και να... διαφωτιστούν όλοι οι πολίτες της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν και από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, «είναι η ώρα οι ΗΠΑ να τεθούν προ των ευθυνών τους και να δικαστούν για τη συνεχή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην οποία προβαίνουν».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα ήταν από τις πρώτες χώρες που πήρε ισχυρά μέτρα κατά του ιού. Έκλεισε τα σύνορα προς όλους τους επισκέπτες και έθετε σε καραντίνα όποιον περνούσε εντός της βορειοκορεατικής επικράτειας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Πιονγκγιάνκ, ήδη από την προεδρία του Ρόναλντ Ρήγκαν, οι ΗΠΑ είχαν ανακαλύψει έναν «πρόγονο» του ιού Έμπολα, με σκοπό «να ξεκινήσουν βιολογικό πόλεμο».

Όσο για την πηγή αυτού του ακραία συνωμοσιολογικού ρεπορτάζ; Η βορειοκορεατική τηλεόραση που απηχεί τις θέσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε έναν αμερικανό με το όνομα «Ρότζερς».

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία προσπάθησε να αποκωδικοποιήσει το τηλεγράφημα του βορειοκορεατικού πρακτορείου κα το ταυτόσημο ρεπορτάζ του KCNA,  υποστηρίζει ότι οι συνεργάτες του Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρονται στον Πολ Κρεγκ Ρότζερς, έναν οικονομολόγο που εξέδωσε πρόσφατα βιβλίο με τίτλο: «Είναι η αμερικανική κυβέρνηση ο άρχοντας του εγκλήματος της εποχής μας;», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στον Έμπολα. 

Στο βιβλίο αυτό, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πλήρωσε 140 εκατ. δολάρια σε μία φαρμακευτική εταιρία, προκειμένου να αναπτύξει τον ιό του Έμπολα και να διεξάγει το πείραμα στην Αφρική. Επίσης εκεί υποστηρίζεται ότι το εμβόλιο κατά του ιού το έχουν οι ΗΠΑ, όμως δεν το δίνουν στον υπόλοιπο κόσμο. 

Ο Πολ Κρεγκ Ρότζερς επί προεδρίας Ρήγκαν στις ΗΠΑ, κατείχε τη θέση βοηθού στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ φεύγοντας από τη θέση αυτή εργάστηκε και στο υπουργεία Άμυνας και Εμπορίου. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί και εκδίδει βιβλία στις ΗΠΑ, επιχειρώντας να «φωτίσει» τα μυστικά του αμερικανικού κράτους, με τις απόψεις του πάντως να θεωρούνται από «ακραίες» έως εντελώς «γραφικές»!


Ο Πολ Κρεγκ Ρότζερς, που επικαλείται ως «πηγή» η βορειοκορεατική τηλεόραση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης