Ο ΠΟΥ συστήνει αποχή από το σεξ στους θεραπευμένους από Έμπολα

Ο ΠΟΥ συστήνει αποχή από το σεξ στους θεραπευμένους από Έμπολα

Να απέχουν από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα αλλά και να τηρούν αυστηρούς κανόνες υγιεινής και μετά από κάθε αυτοϊκανοποίηση καλεί όλους τους άντρες που θεραπεύτηκαν από τον ιό Έμπολα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Ο ΠΟΥ συστήνει αποχή από το σεξ στους θεραπευμένους από Έμπολα
Μπορεί όλοι όσοι θεραπεύτηκαν από τον ιό Έμπολα να... πλέουν σε πελάγη ευτυχίας και να... πετούν στον έβδομο ουρανό, όμως δεν θα πρέπει να παρασύρονται από τη χαρά τους, αλλά να παραμένουν για μεγάλο διάστημα σε εγρήγορση. Αυτό επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προς τους άντρες πρώην ασθενείς του Έμπολα μέσω του Twitter, ενώ εφιστά την προσοχή ιδιαίτερα στις σεξουαλικές τους επαφές.

Καθώς ο ιός έχει παρατηρηθεί ότι παραμένει ζωντανός στο σπέρμα, ο ΠΟΥ γράφει επακριβώς: «Ένας άντρας που έχει επιβιώσει από τον Έμπολα θα πρέπει να απέχει από το σεξ (περιλαμβανομένου και του στοματικού σεξ) για τρεις μήνες αφότου απαλλαχθεί από τα συμπτώματα. Εφόσον η αποχή δεν είναι δυνατή θα πρέπει να χρησιμοποιεί προφυλακτικά». 

Κλείσιμο


Μάλιστα, ο Οργανισμός τονίζει ότι και όταν κάποιος αυτοϊκανοποιείται, θα πρέπει να τηρεί με αυστηρότητα τους κανόνες υγιεινής: «Ένας άντρας που έχει επιβιώσει από τον Έμπολα θα πρέπει να διατηρεί την προσωπική του υγιεινή μετά την αυτοϊκανοποίηση, καθώς το σπέρμα μπορεί να παραμένει μολυσμένο με τον ιό έως και τρεις μήνες μετά την απαλλαγή από τα συμπτώματα». 





Στην ιστοσελίδα του ΠΟΥ μάλιστα υπάρχει και αναλυτική σελίδα, όπου εξηγείται επακριβώς πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται και τι να προσέχουν σε σχέση με τον Έμπολα και το σεξ οι θεραπευμένοι πρώην ασθενείς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης