Βενετία: «Στοπ» στις βαλίτσες με ρόδες γιατί κάνουν πολύ θόρυβο

Βενετία: «Στοπ» στις βαλίτσες με ρόδες γιατί κάνουν πολύ θόρυβο

Ενοχλούνται οι μόνιμοι κάτοικοι της πόλης - Πρόστιμο μέχρι 500 ευρώ για τους τουρίστες που χρησιμοποιούν τέτοιου τύπου αποσκευές

Βενετία: «Στοπ» στις βαλίτσες με ρόδες γιατί κάνουν πολύ θόρυβο
Η Βενετία αποτελεί αγαπημένο προορισμό των τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο που επιθυμούν να περιηγηθούν στα περίφημα σοκάκια της και να ζήσουν από κοντά το μύθο της πόλης που χωρίζεται από κανάλια και ενώνεται από τις ξακουστές γέφυρες.

Ωστόσο, παρότι η ζωή της ιταλικής πόλης στηρίζεται στα έσοδα από τους τουρίστες, οι μόνιμοι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου αντιδρούν στην επέλαση των ταξιδιωτών που μεταφέρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα σε βαλίτσες με ρόδες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πρωτοβουλία του δήμου της Βενετίας από τον ερχόμενο Μάιο κηρύσσεται εμπάργκο στις αποσκευές αυτές στο κέντρο της πόλης, καθώς είναι εξαιρετικά θορυβώδεις και αναστατώνουν τον ύπνο των μόνιμων κατοίκων.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, εφόσον περάσει το μέτρο οι ταξιδιώτες δε θα μπορούν σε λίγους μήνες να κυκλοφορούν με τέτοιες αποσκευές, εκτός αν έχουν φροντίσει να αποκτήσουν βαλίτσες με ρόδες από λάστιχο που προκαλούν λιγότερη ηχορύπανση.

Ο επίτροπος, Βιτόριο Τζαπαλόρτο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία είναι αποφασισμένος να θέσει σε εφαρμογή άμεσα το σχέδιο ώστε να βρίσκεται σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάιο.

Όπως υποστηρίζει ο Τζαπαλόρτο η πρωτοβουλία για την αθόρυβη βαλίτσα, είναι ανάλογη του μέτρου για το ωράριο στα μπαρ, όπως και με την απαγόρευση κυκλοφορίας ποδηλάτων στα σοκάκια.

Τονίζει δε, πως όταν φτάνουν οι τουρίστες και κατευθύνονται στα ξενοδοχεία τους κρατούν ξύπνιους τους κατοίκους εξαιτίας των αποσκευών τους.

Από την άλλη, προσθέτει πως όσοι έχουν «απαγορευμένη» βαλίτσα θα μπορούν να την αντικαταστήσουν με μία που καλύπτει τις προδιαγραφές από τα καταστήματα της Βενετίας που θα έχουν προμηθευτεί τις «αθόρυβες» αποσκευές με τις σωστές ρόδες από λάστιχο.

Αν εντοπιστεί κάποιος παραβάτης η ποινή μπορεί να αποδειχθεί τσουχτερή, καθώς εφόσον περάσει το μέτρο, ο ταξιδιώτης θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο από 100 έως 500 ευρώ.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης